Naslovna > Automobili > Jeep > Gladiator > Gladiator prva zvanična fotografija

Jeep

Gladiator prva zvanična fotografija

Sajam automobila u Los Anđelesu počinje kroz par dana, na njemu će između ostalog premijerno biti predstavljen i Jeep Gladiator, a nešto više o ovom modelu i njegvom izgledu, prije same premijere, pročitajte u nastavku...

Već se duže vremena najavljuje novi Jeep, bilo je raznih špekulacija o njegovom imenu, međutim kako se premijera približava, sve više podataka je dostupno, ono što je sigurno da će nositi nazvi „Gladijator“, kao i koncept iz 2005.godine, odnosno serijski model iz 1960-ih. Ovaj automobil je baziran na aktuelnom modelu Wrangler i uveliko podsjeća na njega, s tim što stiže sa otvorenim teretnim prostorom na zadnjem dijelu vozila, a razlikuju se takođe zadnji svjetlosni sklopovi, kao i zadnji branik, koji je dobio drugačiji dizajn.

 


Opcija sklopivog krovnog pokrivača nije izostala ni ovaj put, pa će budući putnici moći uživati u vožnji sa otvorenim krovom, a na raspolganju će biti verzije sa mekanim i tvrdim krovom. Kada je u pitanju pogonska snaga, novi pick-up će agregate takođe posuditi iz Wrangler modela. Među njima će se naći 3.6 V6 benzinski motor sa 288 ks (212 kW) i 352 Nm, koji je uparen sa 6-brzinskim manuelnim ili 8-stepenim automatskim mjenjačem. U 2020. godini Gladiator će dobiti i 3.0 EcoDiesel V6 za koji se očekuje da će imati 262 ks (193 kW) i 598 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Zvaničnu premijera se očekuje 28. novembra na sajmu automobila u Los Anđelesu, kada će biti poznato više tehničkih detalja o ovom automobilu.

Datum objave: 20/11/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook