Naslovna > Vijesti > Godina privedena kraju na najbolji način

Tesla

Godina privedena kraju na najbolji način

Američki proizvođač električnih automobila Tesla tokom posljednja tri mjeseca 2021. godine ostvario je najbolje prodajne rezultate u okviru jednog tromjesečja...

Turbulnentna sezona ipak je privedena kraju sa odličnim rezultatima, a kriza nestašice mikročipova i poluprovodnika nije pogodila Teslu u istom intenzitetu kao neke druge kompanije. Tako je u četvrtom kvartalu 2021. godine američki brend uspio da isporuči 308.600 novih automobila što predstavlja rekord prodaja u okviru perioda od tri mjeseca. Ostvareni rezultat veći je od onog kojeg su prognozirali stručnjaci za nekih 50. hiljada, a takođe veći je i za 70% u odnosu na isti period 2020. godine. Međutim možda i najbitniji podatak je taj, da je za čak 30% bolji od  prethodnog najboljeg rezultata, što je zaista za svaku pohvalu.

 

 

 

 

 


Nekoliko uslova doprinijelo je ovom odličnom rezultatu, koji je ostvaren uprkos nestašici određenih materijala te ubrzano rastućoj konkurenciji. Prije svega značajan porast proizvodnje u pogonima u Kini, omogućio je veliku ponudu za sva tržišta. Tako su se modeli proizvoženi u najmnogoljudnijoj državi na svijetu plasirali i u Evropu ali i u druge zemlje. Drugi razlog je ogromna popularnost konkretno dva automobila, u pitanju su Model 3 i Model Y, koji su sami ostvarili  296.850 prodaja. što je sa jedne strane dobra vijest s obzirom koliku popularnost posjeduje ovaj dvojac, ali sa druge strane može da predstavlja malu zabrinutost prolaznosti ostalih modela ovog proizvođača, na koje otpada tek nešto manje od 12.000 prodaja.

Datum objave: 03/01/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook