Naslovna > Vijesti > Golf cabrio GTI-posljednja verzija „Šestice“

Geneva Motor Show

Golf cabrio GTI-posljednja verzija „Šestice“

Kako stvari stoje Volkswagen će na Salonu automobila u Ženevi predstaviti posljednju verziju aktuelne šestice, Golf Cabrio GTI

Prošle godine u Austriji je Volkwagen pokazao koncepte koji su privukli mnogo pažnje: Golf Cabrio GTI i Golf R Cabrio. Već tada se špekulisalo da bi jedan od automobila mogao ići u serijsku proizvodnju, a kako stvari sada stoje to će vjerovatno biti Golf Cabrio GTI.

 

Zvanična premijera serijskog modela, vjerovatno će se desiti u Ženevi ove godine. Ako se ove informacije ispostave tačnim, onda će Cabrio GTI biti posljednja verzija aktuelne „šestice“, jer krajem ove godine očekujemo premijeru sedme generacije Golfa.  Podsjećamo konceptnu verziju ovog automobila pokretao je dvolitarski agregat koji razvija 210 KS uz obrtni momenat od 280 Nm već pri 1800 o/min. Volkswagen je prilikom predstavljanja koncepta saopćio da su performanse cabria iste kao i kod „regularnog“ GTI-a. Dakle automobil razvija maksimalnih 240 km/h uz ubrzanje od 0-100km/h za 7  sekundi.  Zajedno sa ovim odličnim TFSI agregatom, Golf Cabrio GTI ima izuzetno agresivan body kit a cjelokupan nastup krase 19-inčni točkovi. 

Datum objave: 08/02/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook