Naslovna > Vijesti > Golf VII GTI

U Ženevi

Golf VII GTI

Nakon prošlogodišnje premijere u Parizu kao konceptne verzije, Volkswagen će u Ženevi prikazati produkcijsku izvedbu Golfa VII GTI

Na štandu Volkswagena  u Ženevi će biti izloženo  nekoliko izvedbi Golfa:  R Cabrio (na bazi šeste generacije), potom  Golf VII 4Motion sa pogonom na sva četiri točka, novi  Golf  VII Variant, Golf  GTD, električni e-Golf  i Golf  Plug-in Hybrid. Njima će se pridružiti i Golf VII GTI, za čiji će se pogon brinuti 2.0-litarski turbo motor sa 162 kW/220KS i 350 Nm obrtnog momenta (ubrzanje do stotke za 6,5 sec, najveća brzina 246 km/h). 

 

U opciji će biti i Performance paket, čiji će kupci imati GTI Golf sa 230 KS.  U ponudi su dvije transmisije: kao standard dolazi šestostepena manuelna transmisija, dok se kao opcija nudi DSG automatik sa šest brzina.  Sve verzije novog GTI-a bit će opremljene Start/Stop sistemom i imati prosječnu potrošnju od od 6,6 litara.  Novi GTI bit će prepoznatljiv i izvana sa crvenom linijom preko prednje maske, 17-inčnim naplacima, hromiranim izduvnim cijevima.. U unutrašnjsosti su GTI detalji kao što je prošiveni volan crvenim koncem, karakterističan dezen  na sjedištima i sl. Novi Golf GTI imat će i modifikovano ogibljenje, te će biti 15 mm niži od standardnog.  Cijena Golfa GTI u Njemačkoj je 28.350 eura za bazni model, a isporuke će početi u maju. 

 

Datum objave: 27/02/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook