Naslovna > GMC Hummer > Hummer dobija inteligentni kokpit

GMC Hummer

Hummer dobija inteligentni kokpit

Unreal Engine kompanije Epic Games će pokretati infotainment sistem električnog terenca sa svojim novim interfejsom koji radi na principu čovjek-mašina...

Kakvu vezu imaju najavljeni GMC-jev električni terenac Hummer i popularna video igra Fortnite? Po najnovijim informacijama imaće blisko „krvno srodstvo“. Čuvena kompanija Epic Games je izjavila kako će novi Hummer EV biti prvo vozilo koje će imati svoj interfejs sistema čovjek-mašina (HMI) koji se bazira na 3D platformi Unreal Engine. Ovo znači da će svaki Hummer EV imati DNK liniju popularne video igre.

 

 

 

Unreal Engine interfejs će direktno pokretati digitalni kokpit novog električnog terenca, što je ova gaming kompanija detaljno prikazala na svojoj prezentaciji. Novi HMI operativni sistem podržava automobilsku platformu Qualcomm Snapdragon, ali Epic Games aktivno radi na integrisanju BlackBerry QNX i Mapbox sistema kako bi se dobila još veća podrška.

 

Epic Games je izjavio kako je navedeni HMI izvanredno dizajniran i osmišljen i kao takav pruža nevjerovatnu fleksibilnost proizvođačima automobila, pa ček i budućim vlasnicima. Sistem omogućava vozačima da preuzimaju sadržaj koji u potpunosti može pomijeniti interfejs i prilagoditi izgled kokpita po svom ukusu. Ovakve mogućnosti bi svakako trebale privući mlađe kupce na tržištu.

 

 

Kako će u praksi to izgledati na novom Hummeru EV tek treba da se vidi, ali u svakom slučaju zvuči kao da omogućava bezbroj mogućnosti. Epic Games je obećao da će pružiti više informacija o ovom HMI sistemu prilikom zvanične prezentacije koja je zakazana krajem ovog mjeseca...

Datum objave: 08/10/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook