Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Hyundai će i dalje proizvoditi i10, i20 i i30

Korejski brend se neće odreći popularnih automobila

Hyundai će i dalje proizvoditi i10, i20 i i30

Očekuje se da će ovi modeli uskoro biti adekvatno elektrifikovani kako bi zadovoljili sve strože norme o emisiji izduvnih gasova...


Hyundai je svjestan da postoji veliki broj kupaca koji nisu zainteresovani za crossovere i SUV-ove, pa zato već planiraju sljedeću generaciju popularnih modela i10, i20 i i30. Michael Cole, vodeća osoba u evropskom odjeljenju Hyundaija, nedavno je izjavio za medije da je južnokorejska fabrika potvrdila planove za proizvodnju sljedeće generacije ovih modela. Uprkos sveopštoj popularnosti podignutih vozila, postoji i dalje veliki broj kupaca koji ne cijene koncept crossovera ili SUV-a.

 

 

 


Hyundai se ističe kao jedna od sve rjeđih automobilskih marki koja nudi i standardne nepodignute modele automobila u kompaktnijim kategorijama, uz svoju ponudu podignutih vozila. Ova odluka se čini ispravnom iz perspektive mnogobrojnih potencijalnih kupaca koji nisu zainteresovani za crossover i SUV koncept. "Popularni modeli i10, i20 i i30 će ostati u ponudi i biće proizvedeni u narednim generacijama, jer ne želimo izgubiti kupce koji ne preferiraju podignuta vozila", izjavio je Cole.

Datum objave: 07/03/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook