Naslovna > Vijesti > Hyundai i-oniq koncept

Geneva Motor Show

Hyundai i-oniq koncept

Nakon što se pojavila fotografija koncepta kojeg će Hyundai pokazati u Ženevi, iz kompanije su saopštili i neke zvanične detalje o istom

Hyudndai i-oniq koncept će,uvjereni smo, u Ženevi privući mnogobrojne posjetioce, jer sudeći prema fotografiji radi se o izuzetno lijepom, skladnom ali i nesvakidašnjem automobilu. Koncept predstavlja impresije kompanije o budućnosti i nagovještava dizajnerski smjer budućih Hyundai modela, ali i evolocuiju „fludine skulpture“.

 

Pored dizajna i izgleda i-oniq je najava i nekih tehnoloških inovacija koje ćemo upoznati u skorijoj budućnosti. „Ovaj koncept je nastao kao odraz jednog novog razmišljanja u kompaniji“ – rekao je potpredsjednik COO Hyundai Motor Europe, Allan Rushforth, te dodao: „Njegov naglašeni i „podebljani“ dizajn izvana i unutra izaziva novo promišljanje o automobilskoj industriji i novim mogućnostima. Pogon je također nešto što odražava budućnost, a sve je zapakovano u vrhunski kvalitet.“ Dizajnerske forme kao što su blage linije ukomponovane na suptilan način sa mišićavim panelima, te novi gril i LED svjetla, očekuju se na budućim automobilima sa značkom Hyundai-a. Ispod poklopca motora je 1,0-litarski benzinac sa tri cilindra uparen sa generatorom na litijumionske baterije koji u kombinaciji daju ukupno 109 KS. Iz koreanske kompanije su poručili da ovaj automobil pokretan isključivo elektropogonom može prevaliti 120 km, a kada elektromotoru u pomoć priskoči benzinski agregat autonomija kretanja i-oniqa je 700 km uz emisiju Co2 od 45g/km. 

Datum objave: 02/03/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook