Naslovna > Vijesti > I Renault će promijeniti logo

Renault

I Renault će promijeniti logo

Brojni proizvođači se u posljednje vrijeme odlučuju na izmjene identiteta među kojima će se naći i Renault sa novim logotipom koji će se prvi put naći na serijskom automobilu sljedeće godine...

Volkswagen, Opel, Kia, Peugeot, Maserati, Nissan samo su neki od brendova koji su u posljednje vrijeme prošli kroz osvježavanje logotipa. I Renault će isto učiniti 2022. godine kada će prvi serijski automobil usvojiti ažuriranu korporacijsku oznaku ravnog dizajna sa dva isprepletena dijamanta. Novi logo se prvi put mogao primijetiti sredinom januara kada je predstavljen prototip Renault 5, ali francuski proizvođač nije ništa komentarisao u vezi toga sve do sada.

 

 


Nije poznato koji model će prvi ponijeti revidiranu oznaku, iako se pretpostavlja da bi to mogla biti proizvodna verzija koncepta Megane eVision. Špijunske fotografije otkrile su da je električni crossover evoluirao od faze prototipa, a proizvodni model će vjerovatno biti predstavljen krajem ove godine, dok se prodaja očekuje početkom 2022. godine. Direktor dizajna Renaulta, Gilles Vidal, rekao je da će svi automobili kompanije preći na novi logotip do 2024. godine.

 

 

Od 1900. godine, logo je prošao kroz nekoliko promjena, od kojih se posljednja dogodila 2015. godine kada je ažuriran dizajn amblema iz 1992. godine. Gilles Vidal kaže da je novi logo sada ikoničniji, jednostavniji i smisleniji, istinski bezvremenski potpis, bez suvišnih efekata ili boja. Vrijedi napomenuti da će se Renaultov jeftiniji brend Dacia takođe podvrgnuti izmjenama na logotipu počev od 2022. godine, kao što je prikazano na kompaktnom SUV-u Bigster početkom ove godine. Brend će dobiti potpuno drugačiju oznaku od one koju danas koristi. 

Datum objave: 12/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook