Naslovna > Automobili > Renault > Clio > Iduća generacija Renault Clia dolazi sa EV i autonomnom tehnologijom

Renault

Iduća generacija Renault Clia dolazi sa EV i autonomnom tehnologijom

Nova generacija Renault Clia očekuje se za dvije godine. Kada se pojavi na tržištu raspolagati će sa EV i tehnologijom za autonomnu vožnju.

Trenutno aktuelna generacija Renault Clia na tržištu egzistira od 2012. godine. Uz neka već predstavljena ali i najavljena poboljšanja u prodajne će salone dolaziti još dvije godine poslije čega se očekuje nasljednik.
Obzirom da dolaze neka potpuno nova vremena naredni će Clio raspolagati sa tehnologijom koja se sa današnje tačke gledišta još uvijek smatra tehnologijom budućnosti. Pod tim se misli na potpuno električni pogon i sisteme koji omogućavaju autonomnu vožnju, kako u gradu tako i van njega.

 


Prema posljednjim informacijama već se na početku prodaje kao prolazno rješenje kupcima nuditi i hybrid sa sistemom punjenja baterija plug-in.
Razvojni tim novog Renault Clia obećao je da će do 2020. godine kupcima ponuditi sistem za autonomnu vožnju Level 2. Kao što se zna tek predstavljeni Audi 8 je jedini automobil na svijetu koji trenutno nudi Level 3. I pored toga niko ne treba biti razočaran jer je Level 2 od velike pomoći tokom vožnje u gradskim gužvama.
Što se tiče ponude klasičnih SUS motora zna se da će cijela gama biti dodatno osvježena te da će opjevani 1,5 dCi i dalje biti okosnica prodaje na večini tržišta...

 

Datum objave: 08/10/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook