Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Igrajte se i osvojite nezaboravno iskustvo na Red Bull Ringu

Šampionski bolid RB18 stigao BiH

Igrajte se i osvojite nezaboravno iskustvo na Red Bull Ringu

Fanovi Formule 1, zaljubljenici u motosport i kompletna javnost u BIH imaju sjajnu priliku da uživo vide šampionski bolid Oracle Red Bull Racinga iz 2022. godine, ali i da osvoje iskustvo vožnje na Red Bull Ringu u Austriji...

Red Bull RB18, impresivna Show Car verzija Formule 1 bolida, stigla je u Bosnu i Hercegovinu. Prošle godine, ovaj bolid je bio ključan u ostvarenju uspjeha holandskog vozača Maxa Verstappena, koji je osvojio svoju drugu titulu svjetskog prvaka, dok je njegov timski kolega Sergio Perez pridonio timskom uspjehu donoseći prvi konstruktorski naslov ekipi od 2013. godine. Bingo kompanija je partner u ovom projektu, a posjetioci će imati priliku da dožive nevjerovatno iskustvo gledajući Red Bull Racing F1 Show Car u trgovačkim centrima u Tuzli i Sarajevu. Oni koji posjete izložbeni bolid imaće priliku da se okušaju u virtuelnoj vožnji Formule 1 na igraćoj konzoli. Tokom mjeseca promocije, posjetioci će takođe moći učestvovati u drugim planiranim aktivnostima koje im mogu donijeti priliku da posjete slavni Red Bull Ring i iskuse vožnju pravom formulom.

 

 

 


Bolid će biti izložen u BCC Tuzla od 16. do 24. maja, potom u BCC Sarajevo od 25. maja do 3. juna, te u trgovačkom centru Alta u glavnom gradu BiH od 4. do 14. juna. Pozivaju se ljubitelji brzine da posjete ove lokacije i osjete se kao pravi prvaci Red Bull-a, te da zabilježe taj poseban trenutak pored bolida RB18 koji je osvojio prvenstvo. Ovo je ultimativno iskustvo za sve fanove Formule 1 i motosporta, koje će im omogućiti bliži kontakt sa šampionskim bolidom. Da biste osvojili Red Bull Racing iskustvo na Red Bull Ringu u Austriji, morate se prijaviti i učestvovati u izazovu Red Bull Tryouts na web stranici www.redbull.com/tryouts-ba.

 


Vrhunski vozači su poznati po tome da naporno treniraju kako bi stekli ključne vještine koje im pomažu u njihovim performansama i nadmetanju s rivalima. Ove vještine su takođe važne i u zabavnoj igrici Red Bull Tryouts Master. Igrica testira tri ključne vještine potrebne za uspjeh u automobilskim trkama. Prva vještina je memorija. Mogućnost da se sjetite najbolje trkaće linije ili trenutka za preticanje može vam pružiti veliku prednost. Trke su dinamične i brze, pa je važno zapamtiti ključne detalje staze kako biste donijeli brze i ispravne odluke. Druga vještina su refleksi. Brzi refleksi su od izuzetne važnosti u brzoj trci. Što su vaši refleksi brži, to ste spremniji reagovati na iznenadne situacije i prevazići svaku prepreku na putu. Treća vještina je fokus. Trke su vrlo dinamične, s mnogo toga što se događa istovremeno. Upravljanje pažnjom i usmjeravanje fokusa na prave stvari u pravo vrijeme ključno je za uspjeh. Važno je zadržati koncentraciju na bitne detalje i brzo donositi odluke kako biste ostali ispred svojih protivnika.

 


Ove vještine su ključne ne samo u pravom automobilskom sportu, već i u zabavnoj igrici poput Red Bull Tryouts Master. Vježbanjem i usavršavanjem ovih vještina, igrači mogu poboljšati svoje rezultate i uživati u simulaciji iskustva vožnje kao pravi profesionalci. Svi zainteresovani mogu isprobati Red Bull Tryouts na web stranici www.redbull.com/tryouts-ba. Ova virtualna igrica testira vještine vozača i omogućuje učesnicima da pokažu svoje sposobnosti. Najbolji rezultat će biti nagrađen kompletnim Red Bull Racing iskustvom na poznatoj stazi Red Bull Ring u Austriji. To je prilika za dobitnika da doživi pravu atmosferu trkačkog svijeta i iskusi vožnju na renomiranoj stazi. Osim toga, najboljih 10 igrača će dobiti nagrade iz Red Bull Racing kolekcije, što predstavlja dodatnu motivaciju za učestvovanje i ostvarivanje visokih rezultata. Ovo je sjajna prilika za ljubitelje Formule 1 da se takmiče, pokažu svoje vozačke vještine i osvoje nevjerovatne nagrade iz svijeta Red Bull Racinga.

Datum objave: 17/05/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook