Naslovna > Vijesti > Inifiniti će predstaviti novi kompakt

Zvanično

Inifiniti će predstaviti novi kompakt

Ono što se nagađalo imalo je svoje uporište, jer će Infiniti i zvanično za tri ili četiri godine predstaviti potpuno novi automobil komaktnih dimenzija

Japanski proizvođač automobila Infiniti u budućnosti ima velike planove, sa nekoliko značajnih noviteta. Špekulisalo se da bi jedan od tih noviteta trebao da bude potpuno novi kompaktni automobil, a sve špekulacije su i zvanično potvrđene.

 

Naime, Infiti će 2015. ili godinu dana kasnije tržištu ponuditi hatcback koji će dolaziti iz tvornice iz Sunderlanda. Bit će to prvi hatcback sa značkom Infinitija, a konkurencija će mu biti Mercedes A klasa i BMW serije 1 i Audi A3.  Saopšteno je da će novi automobil biti razvijen na osnovu koncepta Ethera, a bit će zasnovan na MFA platformi na kojoj su već izgrađeni Mercedesova A i B klasa. Automobil će imati isključivo prednji pogon, a u prvoj godini planira se proizvodnja od 60.000 jedinica. Nissan će za ovu „avanturu“ u Englesku morati investirati oko 250 miliona funti, a bit će otvoreno čak 1.000 novih radnih mjesta od čega će 280 radnika dobiti posao direktno u tvornici. 

Datum objave: 20/12/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook