Naslovna > Vijesti > iQ GRMN u produkciji

Toyota

iQ GRMN u produkciji

Toyotin koncept iQ GRMN prema zvaničnom saopštenju kompanije, uskoro će se naći u produkciji, ali u ograničenoj seriji od samo 100 jedinica

Nakon što je koncept Toyota iQ GRMN Supercharged javnost zaokupirao na prošlogodišnjom Salonu u Tokiju, sada se njegovo ime ponovo spominje, a zbog činjenice da je japanski proizvođač potvrdio produkciju modela.

 

Toyota je zvanično saopštila da će se ovaj koncept proizvoditi u limitiranoj količini od 100 jedinica, sa znatnim promjenama. Osim mehaničkih promjena koncept će dobiti novi body kit, te će samim tim imati bolju aerodinamiku, a u unutrašnjost će se ugraditi brojni sportski detalji kao što su sportska sjedišta, upravljač, aluminijske papučice.. Pored toga automobil će dobiti potpuno novi izduvni sistem i novi sistem kočnica.  Dok je konceptnu verziju ovog automobila pogonio standardni 1.33-litarski agregat sa turbopunjačem sa 128 KS i 180 Nm obrtnog momenta, produkcijsku izvedbu automobila će pogoniti isti agregat, sa istom snagom i istim obrtnim momentom. Toyota nije saopštila cijenu ovog vozila i targirana tržišta ni to kada će se ovaj neobični automobil uopće naći u prodaji. 

Datum objave: 26/03/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook