Naslovna > Vijesti > Iskonski, luksuzni sportista

Aston Martin DB9

Iskonski, luksuzni sportista

Novi DB9 model ima naglašen zadnji kraj, a sve sa ciljem dodatnog unaprješenja aerodinamičkih perfomansi...

Kompanija Aston Martin objavila je nove fotografije svog jedinstvenog, luksuznog sportskog modela, GT automobila DB9. Radi se o modelu koji stiže nakon potpuno novog Vanquish Suepr GT modela, pri čemu je ovo sjajna prilika da Aston Martin dodatno obogati svoju ponudu u GT sektoru.

 

Model DB9 donosi izuzetno značajna unapređenja, naročito kada se radi o stilu ovog modela, kako u unutrašnjosti tako i na spoljašnjosti. Uz sve to, vidljive su i ključne izmjene ispod poklopca motora. Promjene stila uključuju izuzetno tečnije linije vozila u svojoj čistijoj formi, za razliku od Aston Martin Virage modela, čija proizvodnja prestaje predstavljanjem upravo pomenutog DB9 modela.

 

 

 

 

 

 

 

 

Novi DB9 ima naglašeniji zadnji kraj sa ciljem dodatnog unapređenja aerodinamičkih performansi vozila. Dizajn eksterijera ovog automobila savršeno se uklapa u elegantni karakter koji ovo vozilo posjeduje. Ovaj model će biti od svog predstavljanja dostupan u Coupe i Volante stilovima karoserije, dok bi-ksenonska svjetla obezbjeđuju vozilo jasnim fokusom, a jasne linije koje idu ispod svjetala vizuelno proširuju automobil.

 

Prednja rešetka ovog modela je inspirisana dizajnom Aston Martin One-77 hiperautomobila. Otvori na poklopcu motora su jedinstveni i u potpunosti autentični. Oni zajedno sa novom rešetkom motora i bočnim detaljima otkrivaju klasične Aston Martin dizajnerske tragove.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aston Martin DB9 donosi predstavljanje nove generacije AM11 V12 motora. Novi V12 motor koristi neke od tehnologija Gen4 VH arhitekture gradnje motora, koja je razvijena od strane kompanije za nastajući potpuno novi Super GT Vanquish model, ali je prilagođena tako da dogovara karakteru DB9. Rezultat je motor koji bez problema dostiže maksimalni obrtni momenat od 620Nm i snagu od 703ks, čime značajno nadmašuje prethodnu jedinicu. 

Datum objave: 18/06/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook