Naslovna > Polovni automobili > Bugatti > Chiron > Isporučen posljednji primjerak Super Sport 300+ modela

Bugatti Chiron

Isporučen posljednji primjerak Super Sport 300+ modela

Bugatti je najavio Super Sport 300+ u septembru 2019., a već prošle godine kompanija je pokazala početnu seriju od osam završenih automobila koja je rasprodata do početka 2022. godine. Bugatti sada treba da ispoštuje narudžbe i napravi ove automobile za kupce, a očekuje da će ove godine iz fabrike izaći najmanje 80 vozila...

Bugatti je isporučio posljednji primjerak Chiron Super Sport 300+ modela, što znači da je proizvodnja od 30 jedinica završena. To je veliki i najnoviji korak brenda prema cilju da završi cjelokupnu izradu Chirona od 500 primjeraka.  Prvi put otkriven 2019. godine, Chiron Super Sport 300+ bio je najbrži serijski automobil u prodaji, koji je postigao rekordnih 490 km/h na test stazi Ehra-Lessien u Njemačkoj.

 

 

 

 

Ovih 30 automobila prodato je za oko 3,5 miliona evra po komadu i imaju karoseriju od karbonskih vlakana sa narandžastim detaljima koji odaju počast originalnom Bugatti Veyron Super Sport World Record Edition, koji je bio najbrži serijski drumski automobil 2010. godine. Pokreće ih poboljšana verzija 8,0-litarskog W16 agregata sa četiri turbo punjača koji je već poznat iz standardnog Bugatti Chirona, ali je značajno pojačan na čak 1.578 konjskih snaga.

 

 

Primjerci sa fabričkim specifikacijama imaju ograničenu maksimalnu brzinu od 440 km/h, iako su postojale glasine da će Bugatti kao opciju dodati kavez i ukloniti limiter, dok je standardni Chiron mogao razviti 420 km/h.  Bugatti je instalirao novi sistem hlađenja i podesio softver kako bi poboljšao motor, pogon, mjenjač i turbo punjače. Model je takođe dobio drugačiji dizajn, te je produžen za 25 cm kako bi se poboljšala aerodinamika.

Datum objave: 21/07/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook