Naslovna > Automobili > Toyota > Mirai > Isporučena prva vozila za Pariz 2024.

Toyota partner Olimpijskih igara

Isporučena prva vozila za Pariz 2024.

Tokom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara Pariz 2024., sva Toyotina vozila, uključujući elektrifikovanu flotu i napredna rješenja za mobilnost, naglasiće Toyotinu višestruku strategiju prema ugljeničnoj neutralnosti...

Toyota, kao svjetski partner u mobilnosti Međunarodnog olimpijskog odbora i Međunarodnog paraolimpijskog odbora, započela je s prvom isporukom vozila za podršku Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama Pariz 2024. Toyota će osigurati flotu od više od 2.650 elektrifikovanih vozila i 700 električnih rješenja mobilnosti. Među tim rješenjima su 250 Accessible People Movers (APM), koji su redizajnirani za Pariz 2024. i proizvedeni u Evropi. Tokom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara Pariz 2024., sva Toyotina vozila, uključujući elektrifikovanu flotu i napredna rješenja za mobilnost, naglasiće Toyotinu višestruku strategiju prema ugljeničnoj neutralnosti. Svaka od tehnologija prisutnih na Igrama biće prepoznatljiva kroz namjenske boje, ističući tako Toyotinu posvećenost održivosti i mobilnosti budućnosti.

 

 

 


Plava boja se koristi za vozila koja koriste vodonikovu gorivnu ćeliju (jer plava simbolizuje vodu, jedinu emisiju koju izbacuje izduvna cijev takvih vozila). Zelena boja označava baterijska električna vozila (BEV) (jer zelena simbolizuje prirodu, što ukazuje na nultu emisiju izduvnih gasova kod BEV-a). Ljubičasta boja je odabrana za hibridna i priključno hibridna vozila, kao treća boja na takmičenju u Parizu. Održivost je važan dio Toyotine posvećenosti stvaranju boljeg svijeta, što se naglašava njenim ciljem postizanja neutralnosti u emisiji ugljenika do 2050. godine, pri čemu kompanija planira postići neutralnost u Evropi do 2040. godine.

Datum objave: 29/03/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook