Naslovna > Automobili > Lancia > Ypsilon > Italijanski gradski adut dobio restilizaciju

Lancia Ypsilon

Italijanski gradski adut dobio restilizaciju

Jedini predstavnik brenda Lancia i dalje bilježi odlične prodajne rezultate na domaćem tržištu, pa su u kompaniji odlučili dodatno osvježiti gradskog mališana...

Iako su mnogi još prije nekoliko godina prognozirali potpuni pad Lancije, italijanska kompanija je uspjela opstati i to sa samo jednim modelom u ponudi. Riječ je o Ypsilon modelu koji je i dalje meta kupaca na uskim italijanskim ulicama. Dobra vijest je da nakon spajanja FCA i PSA grupacija stižu bolji dani za ovu kompaniju, naročito ako se uzme u obzir da novoformirana udružena kompanija gleda Stellantis kao premijum brend u budućnosti. Dok se to ne dogodi, jedini model Ypsilon dobio je još jedan ,,trzaj“, te će se i dalje prodavati isključivo u Italiji.

 

 


Aktuelni model u svojoj trećoj generaciji na tržištu je još od 2011. godine, a prvo zatezanje bora viđeno je 2015. godine. Za 2021. godinu stiže još jedna restilizacija koja sa vanjske strane donosi elegantnu novu rešetku i odbacuje sve hromirane akcente. Nova je i elegantna plava nijansa koja se pridružila paleti boja kao moderna interpretacija klasične Lancia Blue boje. Ažurirana su prednja svjetla sa LED tehnologijom, dok revidirani odbojnik i dalje izgleda kao da nosi osmjeh na sebi.

 


U unutrašnjosti Lancia je instalirala novi 7-inčni sistem multimedije sa Apple CarPlay i Android Auto podrškom. Ypsilon se može dobiti i sa takozvanim paketom EcoChic sa filterom za vazduh koji je u stanju da blokira 99% alergena, a bakterije smanjuje za više 98%. Blagi hibridni sistem predstavljen je prošle godine i dio je elektrifikovanih modela Fiata, 500 i Panda. Radi se o 1,0-litrenom benzinskom motoru sa 70 KS. Lancia Ypsilon već je dostupna na konfiguratorima za 2021. godinu i nosi sa sobom početnu cijenu 15,100 eura za osnovni Silver model, odnosno 16,700 eura za Gold izdanje. Pored blagog hibridnog sistema još su dostupni 0,9-litarski i 1,2-litarski agregati sa 70 odnosno 69 KS.

Datum objave: 06/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook