Naslovna > Vijesti > Iz Škode šest novih modela

Ove godine

Iz Škode šest novih modela

Škoda će ove godine u Europi imati pravu modelsku ofanzivu, uvodeći na tržište čak šest novih modela koji će Češkom proizvođaču sasvim sigurno pomoći u prevazilaženju krize

Škoda je u Francuskoj najavila šest novih automobila ove godine. Prikazuje to i fotografija, koja je upravo nastala u prostorima ovlaštenog uvoznika Škode za Francusku. 

 

Prvi model koji će Škoda predstaviti ove godine je Rapid (koji će se pojaviti uskoro i u BiH). Nakon toga na tržištu će se pojaviti treća generacija Octavije, koja dolazi u jednom drugačijem izdanju i sa dodatnih 10 cm u dužini. Nakon sedan Octavie, po ustaljenoj praksi za mjesec ili dva u potrazi za kupcima pojavit će se i Octavia Combi.  Krajem ove godine na tržištu će se naći i Superb sa novim osvježenjima, što nam je potvrdio i Marketing menager Škode u BiH , Senad Trnka. Preostala dva modela koja će Škoda predstaviti su predmet špekulacija. Vrlo je vjerovatno da jedan od njih bude Octavia RS, a drugi Rapid hatcbak, iako neki špekulišu i sa mogućim predstavljanjem Yetija facelift. 

Datum objave: 04/01/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook