Naslovna > Vijesti > Izazvao veliko divljenje

Rolls-Royce Dawn

Izazvao veliko divljenje

Rolls-Royce je konačno otkrio izgled svog novog cabrioleta Dawn i to baš prije njegovog velikog predstavljanja na Sajmu automobila u Frankfurtu ...

Novi luksuzni kabriolet Dawn posjeduje više od polovine novih detalja karoserije, dugu haubu, kratki prednji ovjes i visoku liniju ramena. Malo masivna rešetka krasi prednju stranu, a donji dio prednjeg branika je produžen za 53 mm u poređenju s modelom Wraith. Kada je riječ o unutrašnjosti novi cabriolet posjeduje 2+2 konfiguraciju sjedišta i mnogo drvenih i kožom presvučenih detalja. Sjedišta su veoma udobna, a posjeduju i dugmad za elektronsko podešavanje. Automobil posjeduje automatski dvozonski klima uređaj te vrhunski audio sistem sa šesnaest zvučnika. 

 

Unutrašnjost je ispunjena dominantnim hromiranim ukrasima. Za otvaranje krova potrebno mu je 20 sekundi, a moguće ga je otvoriti ili zatvoriti pri brzini do 50 km/h. Rolls-Royce Dawn pokreće 6,6-litarski biturbo V12 motor koji razvija 563 KS pri 780 Nm obrtnog momenta. Od 0 do stotke ubrzava za 4,9 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 250 km/h. Više poznatih detalja očekujemo nakon predstavljanja u Frankfurtu.

Datum objave: 10/09/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook