Naslovna > Vijesti > Jača A-Klase

Mercedes-Benz

Jača A-Klase

Jedna od novosti koju je Mercedes – Benz zvanično predstavio na svojoj osvježenoj A-Klasi je povećanje snage motora u najsnažnijem modelu A45 AMG ...

A-Klasu izvana karakterišu redizajnirani odbojnici, nova maska hladnjaka motora, te nova grafika u kućištima svjetala. Unaprijeđen multimedijalni sistem koji sada podržava formate CarPlay i Android Auto, novu grafiku instrumentne table i opcioni 8-inčni display, kao i sve nove boje i materijali kojima su obloženi unutrašnji paneli i sjedišta, pripisuju se unutrašnjim izmjenama. Osnovni benzinski motor u ponudi nalazi se iza oznake A160 i iz 1,6-litarske radne zapremine a nudi 102 KS i 180 Nm najvećeg obrtnog momenta.

 

Najštedljiviji motor ide uz oznaku A180d BlueEFFICIENCY Edition iza koje se je 1,5-litarski turbodizelski motor koji razvija 109 KS i 260 Nm najvećeg obrtnog momenta, a u prosjeku troši samo 3,5 litara nakon 100 pređenih kilometara. Iz Mercedesa za sada nema konkretnih informacija o najavljenoj verziji A45 AMG S čiji bi motor trebao razvijati 400 KS. Do tada, obnovljena A-Klasa trebala bi stići u prodajne salone do kraja septembra.

Datum objave: 17/07/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook