Naslovna > Auto moto sport > Jack Shanahan trijumfirao u divljoj četvrtoj rundi drifting prvenstva

Svijet drifta

Jack Shanahan trijumfirao u divljoj četvrtoj rundi drifting prvenstva

Nakon ovog vikenda, sezona 2023. Drift Masters Evropskog prvenstva seli se u Njemačku za peti krug takmičenja, koji će se održati od 17. do 19. avgusta. To će biti prethodnik velikog finalnog događaja koji će se održati u Poljskoj od 15. do 16. septembra. Očekuje nas još uzbuđenja i borbi na stazi kako se prvenstvo bliži svom vrhuncu...

Irac Jack Shanahan se hrabro suočio sa ekstremnim vremenskim uslovima i snažnom konkurencijom, izlazeći kao pobjednik četvrte runde Drift Masters Europskog prvenstva (DMEC) na stazi Bikernieku u Rigi, Latvija. Tokom vikenda su se vozači suočili sa teškim vremenskim uslovima, vozeći po neprestanoj kiši i suočavajući se sa izazovima vožnje u ekstremno zahtjevnim uslovima, gdje je održavanje kontrole nad vozilima bilo izuzetno teško. Bez obzira na sve izazove, vozač iz Red Bull tima, Shanahan, je savladao oluju. Uspio je da pobijedi Felixa Lindvalla, Marca Zakourila, svog brata Conora Shanahana i Juhu Rintanena, i tako stigao do finala. U uzbudljivom završetku, gdje su gledaoci držali dah, stariji brat Shanahan je savladao sve izazove i obezbijedio pobjedu nad latvijskim nadom, Nikolasom "Nik Nak" Bertansom.

 

 

 


Finski vozač Juhu Rintanen zauzeo je posljednje mjesto na postolju, dok je Irac Duane McKeever završio na četvrtom mjestu nakon što je doživio kvar na mjenjaču tokom borbe za Top 8, što ga je spriječilo da se takmiči u svojim Top 4 borbama za plej-of. Ovo nije bio jedini dramatičan trenutak tokom vikenda, budući da je branilac titule Piotr Wiecek eliminisan u fazi Top 32 od strane lokalnog vozača Bertansa u nezapamćenom preokretu, što mu otežava odbranu titule. Bivši šampion Adam Zalewski je takođe ispao u fazi Top 32 nakon poraza od McKeevera, dok je finski vozač Lauri Heinonen, koji je ovog vikenda zauzeo drugo mjesto u ukupnom plasmanu, ispao u fazi Top 8.

 


Trenutni poredak vozača Evropskog prvenstva u driftu 2023. (nakon četiri od šest rundi):
1. Jack Shanahan  296 bodova
2. Conor Shanahan 265 bodova
3. Juha Rintanen  260 bodova
4. Lauri Heinonen  251 bodova
5. Duane McKeever  245 bodova

Datum objave: 04/08/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook