Naslovna > Automobili > Aston Martin > V12 Speedster > Jedinstveni dvosjed

Aston Martin V12 Speedster

Jedinstveni dvosjed

Aston Martin je predstavio novu limitiranu seriju bez krova i vjetrobranskog stakla pod nazivom V12 Speedster koji će biti proizveden u samo 88 primjeraka...

 

Prednji dio ovog jedinstvenog superautomobila je za inspiraciju imao dizajn modela Vantage sa sličnim svjetlosnim grupama i poznatom prednjom rešetkom. Međutim, prednja maska Speedstera ima dvije nove agresivnije rešetke dok poklopac motora ima veliki centralni otvor za vazduh i dva manja iznad prednjih točkova. Vozač i suvozač su u ovom dvosjedu razdvojeni centralnom „gredom“ koja se proteže od poklopca motora pa sve do zadnjeg dijela vozila. U kokpitu je satenska obloga od karbonskih vlakana uparena sa elementima od kože, hroma i aluminijuma, kao i guma sa 3D štampom. Ispred suvaozača se nalazi prenosna kožna torba, alternativa pretincu.

 

 

Ispod karoserije se nalazi adaptirana varijanta Aston Martin platforme pozajmljene iz modela DBS Superleggera i Vanquish, kako bi se dobio jedinstven dizajn. Ovaj dvosjed pogoni 5,2-litarski twin-turbo V12 koji isporučuje 700 KS pri 735 Nm obrtnog momenta. snaga se prenosi na zadnju osovinu preko osmostepene automatske transmisije sa ručicama na upravljaču. Prema proizvođaču ovaj model postiže ubrzanje od nule do 100 km/h za 3,5 sekundi, a maksimalna brzina je limitirana na 300 km/h.

 

 

 

Speedster je opremljen jedinstvenim izduvnim sistemom od nehrđajućeg čelika, koji pruža jedinstven osjećaj u vožnji. Tu je takođe i adaptivni ovjes koji se podešava prema potrebi u režimima Sport, Sport + i prilikom vožnje po stazi. Speedster V12 je opremljen keramičkim kočionim sistemom i specijalnim 21-inčnim naplatcima Knjiga narudžbi je otvorena, a početna cijena za ovaj jedinstven model je oko 875.500 eura po primjerku.

Datum objave: 09/03/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook