Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Juanfer Vélez pred 12.000 fanova osvojio Guanajuato Cerro Abajo

Red Bull avantura

Juanfer Vélez pred 12.000 fanova osvojio Guanajuato Cerro Abajo

Drugu godinu zaredom, serija Red Bull Cerro Abajo vratila se u kolonijalni grad Guanajuato u Meksiku, gdje su se 32 elitna takmičara spustila niz stazu dugu 1,6 kilometara, koja je jedinstvena po svojim izazovima...

U dramatičnom povratku na zahtjevne i uske ulice Guanajuata u Meksiku, kolumbijski fenomen u MTB spustu, Juanfer Vélez, je savladao kako stazu tako i elitne međunarodne takmičare, zasluženo pobijedivši na trci Red Bull Guanajuato Cerro Abajo 2024. Uz podršku 12.000 gledalaca, Vélez je ostvario pobjedu nakon što je ranije ove godine pretrpio povredu zgloba. Ipak, svojim nastupom je dokazao da se potpuno oporavio i da je u izvanrednoj formi.

 

 

 


Drugu godinu zaredom, serija Red Bull Cerro Abajo vratila se u kolonijalni grad Guanajuato u Meksiku, gdje su se 32 elitna takmičara spustila niz stazu dugu 1,6 kilometara, koja je jedinstvena po svojim izazovima. Vélez je zauzeo drugo mjesto u kvalifikacijama, a prethodnu trku u Valparaisu, na kojoj je slavio Brazilac Lucas Borba, propustio je zbog povrede zgloba koju je doživio početkom januara tokom trke u Manizalesu u Kolumbiji.

 


Vélez je poznat kao majstor spuštanja niz stepenice, a na stazi u Meksiku postigao je sjajno vrijeme od 1:51,212, što mu je donijelo tijesnu pobjedu ispred sunarodnika Sebastiana Holguina i trećeplasiranog češkog majstora MTB spusta, Tomáša Slavika. Kolumbijski vozač Vélez, koji je 2023. godine osvojio titulu u seriji Red Bull Cerro Abajo, bio je oduševljen zbog ovog trijumfa.

 


Lucas Borba, koji je trijumfovao u Brazilu, zauzeo je šesto mjesto u Meksiku. Ostaje da se vidi ko će osvojiti titulu pobjednika serije Red Bull Cerro Abajo nakon treće i posljednje stanice, koja će se održati u oktobru u Italiji. Ovo će takođe biti prva trka serije koja će se održati na evropskom tlu.

Datum objave: 27/03/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook