Naslovna > Automobili > Lexus > LC > Kao luksuzna jahta

Lexus LC 500 Convertible Regata Edition

Kao luksuzna jahta

Lexus je predstavio specijanu seriju modela LC 500 Convetrible pod nazivom Regata Edition

Japanska kompanija ističe kako je ova serija inspirisana svijetom jahti i njihovim regatama. Razlike u odnosu na standardni LC 500 Convertible su u jedinstvenoj Structural Blue nijansi karoserije ukomponovanoj sa Marine Blue nijansom sklopivog krova. Unutrašnjost je obložena mješavinom bijele i plave kože, za koji Lexus tvrdi da „evocira ambijent lusuzne marine“.

 

 

 

Takođe, mehanički je identičan standardnom modelu i ispod poklopca motora se nalazi petolitarski V8 benzinski agregat od 463 KS pri 530 Nm obrtnog momenta. Snaga se prenosi na zadnju osovinu preko desetostepenog automatskog mjenjača, koji bi trebao omogućiti postizanje sprinta od nule do „stotke“ za oko pet sekundi i maksimalnu brzinu od 260 km/h.

 

 

 

 

 

 

Lexus LC 500 Regata Edition će biti dostupna za narudžbe od ovog mjeseca, a cijena još uvijek nije objavljena. Ako se uzme u obzir ekskluzivnost serije i činjenica da aktuelna varijanta sa tvrdim krovom košta oko 100.970 eura, cijena primjerka bi lako mogla iznositi oko 110.950 eura po primjerku.

Datum objave: 03/08/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook