Naslovna > Automobili > Jeep > Grand Cherokee > Karabinjeri se osvježavaju

Jeep

Karabinjeri se osvježavaju

Stižu novi oklopnjaci za antiterorističke jedinice; odakle nego iz sopstvenih redova, blindirani Grand Cherokee imaće novu ulogu...

Karabinjerima do kraja godine stiže 19 specijalno opremljenih SUV vozila marke Jeep, a prvi primjerci stigli su u garažu rimskog protivterorističkog odreda. Vozila imaju upečatljivu spoljašnjost u bojama službenih automobila organa reda, a opremljena su specijalnom zvučnom i svjetlosnom signalizacijom. Kabina je opremljena najsavremenijim komunikacionim uređajima, a svi primjerci modela Jeep Grand Cherokee pogonjeni su 3.0 litarskim V6 turbo dizel motorom sa 190 KS, koji je uparen sa osmobrzinskim automatskim mjenjačem.


Naravno, vozila su komplet blindirana kako bi pružila zaštitu karabinjerima od vatrenog dejstva. Inače, proizvođač Fiat Chrysler Automobiles (FCA), koji je ujedno i vlasnik Jeep-a, jedan je od najvećih snabdjevača italijanskih organa reda automobilima. Među novijim vozilima koje su karabinjeri kupili od FCA su Jeep Wrangler i Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio.

 

Datum objave: 02/11/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook