Naslovna > Automobili > Škoda > Fabia > Karavanska Fabia stiže tek 2023. godine

Škoda Fabia

Karavanska Fabia stiže tek 2023. godine

Aktuelna generacija Fabije zadržaće karavnsko izdanje i nakon predstavljanja novog modela sve do 2023. godine kada se očekuje novi Combi…

U pomalo iznenađujućem potezu, Škoda je najavila da potpuno nova Fabia dolazi sljedeće godine, ali će biti ograničena na hatchback verziju. Iako je potvrđen i praktičniji karavanski stil karoserije, na to će se ipak čekati nešto duže vremena. Tvrdnje dolaze od prvog čovjeka kompanije Thomasa Schäfera koji je u intervjuu za jedan njemački magazin otkrio da je plan češke marke zadržati aktuelni Fabijin karavan sve do 2022. godine.

 

 


Svakako nije svakidašnja situacija u kojoj jedan proizvođač uporedno proizvodi dvije generacije istog modela, ali sličnu postavku smo i ranije mogli vidjeti i to upravo kod Škode. Tada se karavan prve generacije Octavije zadržao na tržištu istovremeno sa drugom generacijom češke limuzine. Ipak, fanovi malih, ali praktičnih automobila imaju razlog za radost s obzirom na činjenicu da karavanska Fabia uopšte dolazi na tržište u vremenu kada su mnogi proizvođači ugasili proizvodnju ovog tipa automobila. Fabia bi tako mogla ostvariti značajne prodajne rezultate usljed nedostatka konkurencije, ali i konstantne potražnje ovog modela, koji bilježi odlične prodajne rezultate, naročito u Evropi.

Datum objave: 18/12/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook