Naslovna > Teme > Kia dobila tri nagrade za dizajn

Good design

Kia dobila tri nagrade za dizajn

Kia K900, Soul EV i GT4 Stinger dobitnici su godišnje dizajnerske nagrade u kategoriji prevoz. Ova odluka je donesena na osnovu dizajna, tehnologije, oblika, materijala, djelovanja, učinkovitosti i brige za okolinu …

 

Kia Motors nedavno je dobila prestižne nagrade GOOD DESIGN za svoja tri najnovija modela. Luksuznu limuzinu Kia K900, električni crossover  Soul EV i koncept GT4 Stinger. Žiri GOOD DESIGN, koji čine nezavisni stručnjaci s područja dizajna, industrije dizajna i medija, Kijine modele je nagradio na osnovu različitih kriterija – inovativni dizajn, nove tehnologije, oblik, materijali, gradnja, koncept, djelovanje, upotrebljivost, energetska učinkovitost i briga za okolinu.

 

Soon-Nam Lee, podpredsjednik marketinga u Kia Motors Corporation, rekao je o ovom priznanju: “Ove tri nagrade GOOD DESIGN zaključuju vrlo uspješnu godinu za Kijin dizajnerski tim, koji je u zadnjih nekoliko godina za svoje najnovije modele pokupio brojne nagrade. Soul EV i GT4 Stinger spadaju među najprivlačnije modele, koje smo ikad napravili, dok se K900 može pohvaliti klasičnim, ali istovremeno i modernim stilom kao i najnovijim izgledom luksuza. Nagrade GOOD DESIGN svjedoče o konstantnosti naše dizajnerske izvanrednosti.”

 

Kijin dizajnerski tim je od 2006. godine, otkako ga je preuzeo Peter Schreyer, dobio brojne dizajnerske nagrade za svoj upečatljiv i inovativan rad, koji je nesumnjivo značajno doprinijeo Kijinom velikom globalnom rastu zadnjih godina. Nagrade GOOD DESIGN, koje svake godine podijeljuju od 1950., nagrađuju dizajnersku izvanrednost u 25 kategorija. Dizajneri i proizvođači iz više od 30 zemalja dobitinici su GOOD DESIGN nagrada, koje su u prethodnim godinama obuhvatale sve od spajalica za papir do aviona Boeing 787 Dreamliner i NASA-inog svemirskog broda.

Datum objave: 12/01/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook