Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Kia osvojila dva priznanja

iF Design Award 2023

Kia osvojila dva priznanja

iF Design Award je 1954. godine osnovalo preduzeće iF International Forum Design GmbH iz Hannovera, jedna od vodećih nezavisnih dizajnerskih institucija na svijetu. Podjela nagrada iF Design Award Night 2023 biće 15. maja u Friedrichstadt-Palastu u Berlinu...

Kia je nedavno osvojila dva značajna priznanja na takmičenju iF Design Award 2023. Njihov uspjeh u kategorijama "Brending kompanije" i "Trgovina / identitet salona" predstavlja novi korak u snažnom i efikasnom kreativnom pristupu Kije. Ovo je posebno važno nakon što su u 2021. godini prošli kroz proces rebrendinga, kada je uspostavljen i Kia-in etos "Movement that inspires" i filozofija dizajna "Opposites United" koji su ključni za sve aspekte globalnog korporativnog karaktera i strategije identiteta izložbenih prostora. Ovi elementi zajedno s modelima kao što je nedavno predstavljeni potpuno električni SUV EV9 igraju ključnu ulogu u transformaciji Kije od proizvođača automobila do pružaoca održivih mobilnih rješenja.

 

 

 


Kia se trudi stvoriti prostor u kojem kupci mogu pronaći inspiraciju i pronaći vrijednost u svakom trenutku, što se ogleda u njenom etosu "Pokret koji inspiriše". Njihova filozofija dizajna "Opposites United" inspirisana je kontrastima u prirodi i čovječanstvu, gdje se karakter jednog elementa koristi za naglašavanje karaktera drugog. Kijin uspjeh na nedavnom takmičenju iF Design Awards 2023 predstavlja nastavak njihovog impresivnog niza nagrada i dodatno potvrđuje njihovu globalnu konkurentnost u području dizajna. Kia je već osvojila nekoliko nagrada, uključujući Red Dot Design Award za Kia Niro Plug-in Hybrid i nagradu "Svjetski sportski auto godine" za model Kia EV6 GT. Prije toga, EV6 je takođe dobio nagradu "Evropski auto godine 2022".

 


Takmičenje iF Design Awards ove godine je privuklo 10.544 prijava iz 56 zemalja, čime je predstavljeno mnoštvo izuzetnih dostignuća u području dizajna. Više od 130 dizajnerskih stručnjaka iz 20 zemalja se okupilo kako bi ocijenilo 3.572 projekta koji su ušli u uži izbor. Nagrade iF Design Awards su podijeljene u 81 kategoriji, a pobjednici su nagrađeni u devet disciplina: dizajn proizvoda, komunikacije, ambalaža, usluge, arhitektura, unutrašnja arhitektura, korisničko iskustvo (UX), korisnički interfejs (UI) i profesionalni koncepti. Svi pobjednički radovi dostupni su na službenoj stranici takmičenja http://www.ifdesign.com, kao i u aplikaciji iF Design App.

Datum objave: 11/05/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook