Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Kineski električni sedan s više od 600 KS

HiPhi Z

Kineski električni sedan s više od 600 KS

HiPhi Z ima čvrstu karoseriju i vrlo precizno upravljanje, što ga čini izvrsnim izborom za vozače koji žele spojiti performanse i futuristički dizajn...

U svijetu električnih automobila, kineski proizvođači su zauzeli vodeću poziciju. Kineska tržišta su dom nekim od najzanimljivijih i najprodavanijih električnih vozila na svijetu, dok druge fabrike usmjeravaju svoju prodaju isključivo na domaće tržište. Među tim automobilima, HiPhi Z je jedan od najzanimljivijih modela zbog svojih izvrsnih performansi i futurističkog dizajna.

 

 

 


HiPhi Z je dostupan na kineskom tržištu po cijeni od oko 88,000 dolara. Osim spektakularnog izgleda, automobil je opremljen vrhunskom tehnologijom, standardnim vazdušnim vješanjem, zadnjim upravljačkim sistemom, LED svjetlima i električnim vratima. Centralni ekran se može naginjati i rotirati, a LED svjetla na zadnjem dijelu automobila prikazuju poruke kada je automobil parkiran. Najveću pažnju privlači električni pogon sa dva motora postavljenim na točkovima. HiPhi Z je izuzetno brz s više od 600 KS i 820 Nm obrtnog momenta, što mu omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 3.8 sekundi. Baterija kapaciteta 120 kWh omogućuje automobilu da pređe udaljenost od 705 km s jednim punjenjem.

Datum objave: 15/03/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook