Naslovna > NIO > Kineski Maybach, a upola manje košta

Nio ET9

Kineski Maybach, a upola manje košta

Jedna od impresivnijih tehnoloških inovacija u ovom modelu je Nio Sky Ride sistem - prvi potpuno integrisani aktivni hidraulični sistem vješanja na svijetu. Ovaj sistem pruža izuzetnu udobnost vozaču i putnicima čak i tokom vožnje po neravnim terenima...

Kineski proizvođač električnih vozila, Nio, nedavno je predstavio svoj najnoviji model, luksuznu limuzinu ET9, koja se, prema njihovim očekivanjima, planira takmičiti s vozilima dvostruko skupljim, poput Mercedes Maybacha ili Porsche Panamere E-Hybrid. Ova kompanija sa sjedištem u Šangaju najavljuje da će cijena luksuzne limuzine ET9 iznositi oko 112.000 dolara, a očekuje se da će prve isporuke krenuti u prvom kvartalu 2025. godine. S ET9, Nio će predstaviti svoj najskuplji model do sada, od osnivanja kompanije 2014. godine.

 

 

 


S obzirom na status luksuznog vozila, ET9 se fokusira na održavanje minimalnog napora vozača tokom vožnje. Zato je opremljen baterijom kapaciteta 120 kWh s arhitekturom od 925 V, što omogućuje impresivnu maksimalnu snagu punjenja od 600 kW. Dva elektromotora pokreću ET9 - prednji indukcijski asinhroni motor snage 180 kW i zadnji sinhroni motor s permanentnim magnetom snage 340 kW. Kombinovana snaga ovog luksuznog vozila iznosi impresivnih 707 KS.

Datum objave: 26/12/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook