Naslovna > Vijesti > Kineski Porsche Cayenne
FOTO GALERIJA (15)

Hawtai B35

Kineski Porsche Cayenne

Kinezi su poznati po tome što su pravi specijalci za kopiranje europskih i američki modela, no sa ovim automobilom su otišli korak dalje, jer su osim kontura Porschea posudili i neke stvari iz Jaguara

Automobil na slici je Hawtai B35. Zapravo, radi se o osvježenoj verziji ovog modela, koja će zvanično biti prikazana na predstojećem Salonu automobila u Pekingu krajem ovog mjeseca. Oni koji prate autoindustriju možda se sjete predstavljanja ovog modela prije dvije godine upravo u Pekingu.

 

Tada je Hawtai B35 pozornost javnosti skrenuo na sebe kao model koji bi trebao predstavljati kopiju Porsche Cayenne-a.  Facelift je donio blage kozmetičke promjene, a najevidenttnija je na grilu. Naime, verzija iz 2010. godine imala je gril identičan onom na Bentley automobilima. Sada je taj gril zamjenio gril koji je identičan onom na Jaguaru XJ. Tako su Kinezi uspjeli u jedan automobil pomiješati Porsche i Jaguar, a kako to izgleda procijenite na fotografijama. Vozilo je 4,61 m dugo, 1,85 m široko i  1,73 m visoko sa međuosovinskim razmakom od  2,62 m. U Kini se nudi sa dva agregata, benzinskim od 1.8 litara sa 160 KS i dizelskim zapremine 2.0 litra sa 150 KS. Oba agregata se po želji mogu kombinovati sa petostepenom manuelnom ili četverostepenom automatskom transmisijom.  Opcija je pogon na sve točkove. U Kini ovaj model košta 123.700 Yuan što je po aktuelnom kursu  nešto manje od 15.000 Eura. 

Datum objave: 03/04/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook