Naslovna > Automobili > Renault > Clio > Kiša nije pokvarila dobro raspoloženje

Vozi i osvoji - Mostar

Kiša nije pokvarila dobro raspoloženje

Nakon kvalifi kacijskih takmičenja u Sarajevu i Banjoj Luci, Hercegovci su takođe isprobali svoje vozačke vještine u Mostaru, u prvim kvalifikacijama nagradne igre Vozi i osvoji u ovom gradu...
> Kiša i nevrijeme nisu pokvarili dobro raspoloženje u Mostaru tokom prvog kvalifikacijskog kruga nagradne igre Vozi i osvoji u ovom gradu. Iako je takmičenje zbog nevremena prologirano za sedam dana, subotnja kiša u Hercegovini nije spriječila takmičare i organizatore da se dobro zabave.
 
 
Dan je počeo tako što se sva pažnja usmjerila na oblake i eventualnu kišu, a organizatori, Renault BiH i Auto shop magazin, razmizljali su i o prolongiranju cjelokupnog doga|aja, iako su poligon s čunjevima i ruta duga 86 kilometara čekali takmičare.
 
 
Nakon kratkog razmišljanja odlučeno je da se takmičenje održi, te da se na taj način ispoštuju parovi, koji su u Mostar stigli iz drugih gradova. Za razliku od takmičenja u Banjoj Luci i Sarajevu, u Mostaru su takmičarski parovi svoje vještine na testnom poligonu iskušavali u dva navrata, a bodovao se bolji rezultat. Po ustaljenoj proceduri
štopalo se vrijeme provedeno na poligonu u vožnji između čunjeva, a na to vrijeme dodavale su se kaznene sekunde za svaki dodirnuti čunj, netačno odgovaranje na teorijska pitanja, nepravilno parkiranje u garažu i gašenje motora.
 
 
U prvom krugu parovi su ostvarili izjednačene rezultate, te su ih u drugom krugu nastojali popraviti. Najbolji par iz prvog kruga na poligonu, Maja i Senadin Hindić, pokazao je zavidne vještine i u drugom krugu, te sebi tako osigurao plasman u narednu igru, ali i put u veliko finale, koje će se održati u septembru u Sarajevu.
 
 
Drugi najuspješniji par iz Mostara su Almira i Faruk Mušinović, koji je tek drugom vožnjom na poligonu, znatno popravivši rezultat, stigao na drugo mjesto. Ostali učesnici su svoje takmičenje završili u ovom dijelu, a fi nalisti su se ispred tržnog centra Robot uputili ka benzinskoj pumpi Petrol, odakle su krenuli udrugu igru.
 
 
Cilj druge igre u kvalifikacijskom takmičenju nagradne igre Vozi i osvoji jeste potrošiti što manje goriva na odre|enoj ruti. U Mostaru su takmičari vozili rutu dugu 86 kilometara,od Bišća Polja do Čapljine i nazad preko Čitluka, a kako bi
takmičenje bilo što regularnije parovi su vozili isti automobil, ovaj put Renault Clio IV sa 1.5 dci agregatom.
 
 
Faruk i Almira su bili prvi i nakon pređene rute potrošili su 4,2 litre goriva. Nakon njih, istom rutom su vozili Maja i Senadin i potrošili svega 2,95 litara goriva, čime su sebi osigurali pobjedu, put u veliko finale i automobil na korišćtenje s punim rezervoarom goriva.
 
 
Naredna kvalifikacijska takmičenja održat će se 8. juna u Sarajevu, 22. juna u Banjoj Luci i 29. juna u Mostaru. Prijave se vrše na oficijelnoj facebook stranici nagradne igre.
Datum objave: 05/06/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook