Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Ko će ponijeti titulu?

Automobil godine

Ko će ponijeti titulu?

Na listi kandidata za "Evropski automobil 2019" trenutno se nalazi sedam zvučnih imena, ali samo će se jedan moći pohvaliti titulom najboljeg...

Za najbolji automobil godine prvenstveno je bilo prijavljeno 38 modela, ali trku do samih finala sada vozi samo njih sedam. Oni su se očigledno zasluženo našli na ovom mjestu, a sedam veličanstvenih čine: Alpine A110, Citroen C5 Aircross, Ford Focus, Jaguar I-Pace, Kia Ceed, Mercedes A klase i Peugeot 508. Među finalistima se našao i jedan potpuno elktrični automobil, riječ je o Jaguarovom modelu I-Pace, kao i pravi sportski automobil, legendarna Alpine A110. Iz jednog od najpopularnijih automobilskih segmenata u Evropi, klase kompaktni hečbek, prisutni su Ford Focus, Kia Ceed, ali i predstavnik premijum proizvođača, Mercedes A klase.

 

Za priznanje "Evropski auto 2019" konkurisali su svi modeli koji su se pojavili u barem 5 zemalja na evropskom tržištu od početka 2018 godine. Automobil godine biraće međunarodni žiri sastavljen od 60 automobilskih novinara iz 23 evropske zemlje, a ovo takmičenje se već tradicionalno održava od 1964.godine, a pobjednik za narednu godinu biće poznat 4. marta 2019, uoči početka sajma automobila u Ženevi.

Datum objave: 27/11/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook