Naslovna > Vijesti > Koje to klasične automobile žele Evropljani?

Klasika je IN

Koje to klasične automobile žele Evropljani?

Klasika i retro čini se nikada neće napustiti modu, bar što se tiče automobilske industrije. Prema istraživanju i statistici, najpoželjniji klasični automobili su…

Sajt za prodaju polovnih automobila AutoScout24, ovih dana je provelo interesantnu statistiku, čiji su rezultati oduševili sve zaljubljenike u dobre, stare, klasične automobile. Anketa pokazuje da je čak svaki treći zaljubljenik u klasiku izjavio kako mu je san da ima originalni Ford Mustang. Drugo mjesto pripalo je uvijek aktuelnom BMW-u, ali njegovom modelu M1, koji potiče iz davne 1979. godine, a treće mjesto osvojila je nenadmašiva Volkswagenova “Buba”.

 

Čini se kako je ipak Ford Mustan automobil iz snova mnogih zaljubljenika u ono klasično. Čak 37 posto anketiranih odabralo bi baš ovaj automobil, što je BMW M1 ostavilo na drugom mjestu, jer njega želi da ima 20 posto ispitanika. Buba je zauzela lijepo, treće mjesto, pošto bi ovog gradskog šmekera posjedovalo 11 posto ispitanika.

 

Ford Mustang je automobil koji je ostavio značajan trag u istroji automobilizma, kao i u čitavoj globalnoj kulturu, pa njegov uspjeh ne treba pretjerano da nas čudi. Ovaj model se pojavljivao u poznatim holivudskim filmovima, kao i TV serijama, pa i nije neko čudo što je baš ovaj automobil dobio najviše glasova.

 

Četvrto mjesto zauzeo je legendarni britanski Mini, dok se na petom mjestu se našao Citroen 2CV, poznatiji kao “spaček”. U ovoj anketi je učestovalo 75. 046 korisnika usluga sajta AutoScout24.  

Datum objave: 27/09/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook