Naslovna > Gensis > G90 > Konačno bez sloja debele maske

Genesis G90

Konačno bez sloja debele maske

Na špijunskim fotografijama opet je uhvaćen testni model luksuzne limuzine G90, za razliku od prošlog puta debela široka traka je zamjenjena sa tankim kamuflažnim slojem, što nam omogućava da se bolje upoznamo sa ovim vozilom...

Na poznatoj stazi u Nurburgringu u Njemačkoj, tokom testiranja na fotografijama je uhvaćen prototip nove generacije Genesisovog G90 modela, ovaj put sa kamuflažnom maskom koja nam omogućava da detaljnije analiziramo oblik automobila i spoljašnja dizajnerska rješenja. Sada je jasno da će maska hladnjaka zadržati oblik i izgled kao kod facelift modela prethodne generacije, dok će se sa strana nalaziti po dva svjetlosna klastera LED svjetala. Poklopac motora ima zanimljiv dizajn, i uveliko podsjeća na one sa električnih vozila, kod modela drugih proizvođača iz Južne Koreje, poput KIA EV6 i Hyundai Ioniq 5. Posebno se ističu veliki aluminijski naplatci, upadljivog ali atraktivnog dizajna. Na bočnim stranama mogu se primjetiti nove elektronske ručke, kako bi se za nijansu smanjio otpor vazduha a osjetno popravio vizelni izgled.

 

 

 

 

 


Nazad se za sada nalaze jednodijelna svjetla, ali je vrlo moguće da se ovo promijeni do zvaničnog predstavljanja, obzirom da ovaj proizvođač automobila uvijek koristi dizajn sa više od jedne svjetlosne trake. Govoreći o stražnjem dijelu, može se primjetiti i par trapezoidnih otvora za ispuštanje gasova, koju su preuzeti sa modela prethodne generacije.  Najvjerovatnije da će Hyundaiev premium podbrend predstaviti svoj novi G90 automobil prije kraja godine kod kuće, a u Sjedinjenim Američkim Državama će biti dostupan u nekom trenutku 2022. godine. Za sada nema potvrde da će ovaj model izaći na tržište starog kontinenta, niti postoje službene informacije o cijeni automobila.

Datum objave: 18/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook