Naslovna > Automobili > Subaru > Outback > Konačno i na Starom kontinentu

Subaru Outback

Konačno i na Starom kontinentu

Subaru će narednog mjeseca u Evropi lansirati šestu generaciju Outbacka, obećavajući zabavu u vožnji, sveobuhvatnu sigurnost i natprosječnu otpornost...

Subaru je predstavio aktuelnu generaciju Outbacka prije skoro dvije godine na sajmu automobila u Njujorku, ali tek sada robusni karavan stiže i na evropsko tlo. U pokušaju da poveća prodaju u odnosu na 2020. godinu, prvi model koji se vozi na Subaru globalnoj platformi (SGP) kreće u prodaju sljedećeg mjeseca na Starom kontinentu. Američka verzija Outbacka nudi se opcionim 2,4-litarskim benzinskim motorom koji ispumpava 260 KS, ali njegov evropski rođak raspolagaće samo sa 2,5-litarskim atmosferskim motorom i snagom od 180 KS.

 

 


Evropski model takođe se može pohvaliti revidiranim kontinualno promjenjivim mjenjačem (CVT), koji imitira prenose osmostepenog automatskog mjenjača, dok je gubitak konjske snage smanjen za 22% zahvaljujući novom hidrauličkom sistemu. Kao što se može i očekivati od Subarua, Outback za 2021. godinu u Evropi nudiće se sa pogonom na sva četiri točka. Od prostranije unutrašnjosti do povećanog klirensa, novi evropski Outback donosi sva poboljšanja viđena ranije na američkom modelu. Poboljšana je zvučna izolacija, a prebacivanje na SGP platformu omogućilo je novu ojačano tijelo i šasiju za 50%. I dok Evropa dočekuje šestu generaciju Outbacka, Sjeverna Amerika će dobiti još robusniju i sposobniju verziju Wilderness. U ovom trenutku nije poznato da li će i ovaj model dobiti priliku da nastupi i na Starom kontinentu.

Datum objave: 29/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook