Naslovna > Auto moto sport > Kondicione pripreme za Austriju

Formula 1

Kondicione pripreme za Austriju

Ferrari bi naredne sedmice trebao obavi testne vožnje sa vozilom iz 2018. u Mugellu u Italiji, a vožnju će izvesti Charles Leclerc i Sebastian Vettel...

Kako su u toku pripreme za otvaranje sezone sa Grand Prix Austria 5. jula, Ferrari je pozvao oba vozača na testiranje bolidom SF71H u Mugellu 23 juna. Iako je u Fioranu već postojao plan za ispitivanje starog bolida, prelazak na Mugello nagovještava da bi se druga ovogodišnja trka u Italiji mogla održati baš na ovoj stazi.

 

 

Svaki kilometar koji Ferrari može obaviti na stazi bila bi veoma korisna za tim ako bi Mugello dobio zeleno svjetlo za održavanje trke. Drugi faktor za koji je igrao ulogu u Ferrarijevoj odluci o mjestu testiranja jeste taj da su visinske promjene i karakterstike kruga sličnije Red Bull Ringu nego tijesnom Fioranu.

 

To će biti dobar potez ne samo za vraćanje vozača u velike brzine, nego i pomoć za privikavanje na fizičke zahtjeve F1 na stazi. Ove sedmice Ferrari je prikazao svog izazivača za 2020 godinu demonstrativnom vožnjom kroz Maranello, u nastojanju da malo „razradi mašinu“ nakon otkazivanja Velike nagrade Australije.

 

Racing Point je jedini tim koji je pravilno testirao vozilo za sezonu 2020. neposredno pred Austriju, kada je početkom ove sedmice „grmio“ na stazi Silverstone. Mercedes i Renault su za svoje testove koristili bolide iz 2018. godine.

Datum objave: 20/06/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook