Naslovna > Vijesti > Korando 2012 nominovan za” automobil godine”

SsangYong

Korando 2012 nominovan za” automobil godine”

Korando, s kojim SsangYong otvara novo poglavlje u svojoj dugoj povijesti proizvođača terenskih vozila, otkriva moderan, stilski dovršen i svjež pogled na moderna SUV vozila.

Izgled koji potpisuje talijanski Giugiaro dizajn tim, ističe se dinamičnošću i snažnom pojavom. Karoserijska silueta elegantno je zaobljena i karakteriziraju je različiti oblikovni elementi. Prednji dio vozila naglašen je prednjom maskom motora prekrivenom ukrasnom mrežom od kroma, markantnim svjetlima, zašiljenim svjetlima za maglu i kromom oplemenjenim prednjim dvobojnim branikom.

 

Vrata ovog modela, također su obrubljena kromom. Primjetna su vanjska ogledala s profinjeno integriranim pokazivačima smjera s LED svjetlima i lijepo oblikovana prednja svjetla. Stražnji dio vozila krase unikatna kombinirana svjetla, dvije velike ispušne cijevi te elegantno oblikovana vrata prtljažnika. Sve to dolazi u sedam boja karoserije i s mogućnosti odabira između 16, 17 ili 18-inčnih naplataka s pneumaticima do 225 milimetara širine.

 


Unutrašnjost novog Koranda je funkcionalan i udoban putnički prostor orijentisan prema  maksimalnoj udobnosti za svih pet putnika. . Među brojnim dodacima, valja izdvojiti dizajn unutrašnjosti u bež ili crnoj boji te sjedala u koži ili visokokvalitetnoj tkanini. Korando je jedinstven i po antibakterijskim materijalima od kojih su izrađene njegove najeksponiranije površine, kao što je tipka na vozačevim vratima, obruč upravljača i središnja konzola, tipka za klima uređaj i mjenjač.
Korando se na našem tržištu isporučuje s posve novim 2,0-litrenim dizelskim motorom s oznakom e-XDi200 kojeg odlikuju vrlo niske emisije CO2 (157-169 g/km) i zavidna snaga od 129 kW (175 KS). Dizelski motor postiže 360 Nm okretnog momenta između 2000 i 3000 o/min, ima izravno ubrizgavanje goriva posljednje generacije, turbopunjač s varijabilnom geometrijom turbine te emisijski standard Euro 5. .
Korando je serijski opremljen inteligentnim pogonom na sva četiri točka AWD. U normalnim voznim uvjetima snaga se prenosi prvenstveno na prednje kotače što pridonosi nižoj potrošnji goriva. U zahtjevnijim uvjetima, odnosno u slučaju proklizavanja pojedinih kotača sustav automatski preusmjeri dio snage i na stražnje točka.
Korando na naše tržište dolazi s bogatim paketom opreme pod nazivom DeLuxe. Vozače i putnike Korando će razmaziti brojnim sigurnosnim sustavima te bogatom dodatnom opremom za udobniju vožnju i atraktivan izgled.
U koliko se želite uvjeriti u ovu priču, ovaj jedinstveni model izložen je u prodajnom salonu IAM doo, Trg Solidarnosti 2 , ( zgrada Grawe osiguranja)
 

Datum objave: 21/02/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook