Naslovna > Vijesti > Korporacija otvara razvojni ured u Kopenhagenu

Volvo

Korporacija otvara razvojni ured u Kopenhagenu

Volvo Car korporacija će u Kopenhagenu otvoriti novi razvojni ured, specijaliziran za HMI (Human Machine Interface) tehnologiju, odnosno pojednostavljenje i približavanje moderne automobilske tehnologije širem krugu korisnika.

Nakon nedavnog restrukturiranja kompanije Nokia u Kopenhagenu, Volvo Car korporacije je zgrabila priliku da zaposli ljudstvo sa izraženom kompetencijom i iskustvom na polju razvoja HMI tehnologije.HMI tehnologija je izuzetno važna stavka u razvoju mobilnih telefona, a sa novom Volvo „Stvoren za Vas“ brend strategijom, HMI postaje važan dio razvoja automobila. Budući Volvo automobili moraju biti intuitivni i jednostavni za korištenje.

 

„Imamo veoma velike ambicije za HMI tehnologiju. Ovo je jedan od aspekata u kojem želimo rasti. Uspostavljanje posebnog razvojnog ureda u Kopenhagenu je izvrstan korak u postizanju tih ciljeva“ - kaže Peter Mertens, stariji potpredsjednik odjela za razvoj i istraživanje pri Volvo Car korporaciji.Novi ured će biti uzbudljiva dimenzija nove Volvo operacije, jer je Kopenhagen poznat kao dinamičan razvojni centar na polju mobilnosti.„Naš je cilj zaposliti oko 20 HMI specijalista. Do sad smo angažovali njih 10, a stižu i novi“ - kaže Nöhr Rasmusen, upravitelj novootvorenog razvojnog ureda u Kopenhagenu.

Datum objave: 03/04/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook