Naslovna > Vijesti > Kupite auto pomoću telefona

Nove ideje Hyundai-a

Kupite auto pomoću telefona

U Velikoj Britaniji Hyundai i digitalni maloprodajni lanac Rockar, započeli su nov način prodaje automobila ovog proizvođača, pomoću aplikacije za mobilne uređaje ...

"Rockar Hyundai" predstavlja novi pristup nabavci automobila namijenjen savremenim klijentima, koji su navikli da kupuju preko interneta. Ovaj sistem omogućava korisnicima aplikacije da istražuju modele, da zakažu test vožnje, da zakažu zamjenu nekog automobilskog dijela u servisu, da zamijene svoje staro vozilo za novi Hyundai, da plate gotovinom ili putem različitih finansijskih usluga.

 

Aplikaciji se pristupa preko web adrese rockar.com, a kupovina se može obaviti za samo pet minuta pomoću računara, tableta ili pametnog telefona.Online portal podržan je od strane prodavnice koja se nalazi u gradu Bluvoter, u Kentu, mjestu koja godišnje privuče preko 27 miliona posjetilaca i koje predstavlja jedan od najvećih trgovinskih centara u Velikoj Britaniji.

 

Razvoj Rockar Hyundai digitalne platforme trajao je dvije godine, a klijenti prilikom kupovine nisu u obavezi da razgovaraju ni sa kim ako to ne žele."Tradicionalni auto-dileri uvijek će imati ključnu ulogu kada je kupovina novih automobila u pitanju, međutim, ova onlajn aplikacija kao i digitalna prodavnica daju korisnicima i druge izbore", kaže predsjednik i generalni direktor kompanije Hyundai za Veliku Britaniju, Toni Whitehorn.

 

Datum objave: 13/11/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook