Naslovna > Teme > Kupljen britanski proizvođač terenaca

Bowler

Kupljen britanski proizvođač terenaca

Jaguar Land Rover kupio je britanskog specijalistu za terenska vozila Bowlera i pripojio ga njihovom odjelu za specijalna vozila...

Bowler, kompanija nastala 1985. godine, se bavila proizvodnjom prerađenih Land Rovera za potrebe takmičenja, ali i proizvodnjom dijelova za entuzijaste željne da modifikuju svoje Land Rover automobile. Iako Land Rover ne planira da zamjeni svoje sportske i modele visokih performasni sa onima koji bi nosili značku Bowlera, nije isključeno da svjetlo dana neće ugledati neke Bowler verzije postojećih i budućih Land Roverovih modela.

 


Bowler je ime za koje se vežu pojmovi inovacije i uspjeha, a tu reputaciju su skovali na nekim od najtežih svjetskih off-road takmičenja u svijetu automoto sporta. Unaprijeđivanje dinamike vozila radi boljeg prilagođavanja svim tipovima podloge i proizvodnja komponenti koje imaju veliku trajnost čak i u najekstremnijim uslovima su kvaliteti ovog proizvođača, što Jaguar Land Rover kompanija prepoznaje i želi iskoristiti da unaprijedi svoj brend.

Datum objave: 19/12/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook