Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Lada kakva se ne može zamisliti ni u Mad Max-u

Zanimljivosti

Lada kakva se ne može zamisliti ni u Mad Max-u

Da pojedini ljubitelji automobila imaju bujnu maštu poznata je stvar, međutim dio njih ponekad i nastoji da svoje lude ideje i misli ostvari, što dovodi do slučajeva poput ovoga...

Neki ljudi nikada ne izgube osjećaj dječije mašte, koji ih prati čitav život i koja se može odraziti kroz njihov rad. Dobar primjer su grupa Rusa sa Youtube kanala „Garage 54“, koji su širom svijeta poznati po ludom redizajniranju automobila, dodajući im na prvi pogled bi se reklo, nespojive elemente. Ova vesela i inspirisana družina već je ranije obradila Fiat Uno po svom nekonvencionalnom ukusu, te je tako  mali Italijan dobio neočekivanu sudbinu, u vidu do čak 8 točkova. Najnovije vozilo koje je dobilo specijalni tretman je domaća Lada, koja je postala prva limuzina sa nevjerovatnih 14 točkova, i najvišim razmakom od tla, koji zahtjeva ljestve kako bi se moglo ući u automobil.

 

 

 

 

 

Pored više točkova, razlika u odnosu na ranije prerađenog Fiata je u pogonu, jer ova Lada prenosi snagu na zadnje točkove, ili na zadnjih 6 osovina, koliko god to nestvarno zvuči. Pogonski sklop takođe je izmjenjen, i prilagođen ovom vozilu, pa je tako ugrađen Toyotin dizel motor koji je prerađen u benzin, kako bi se povećao obrtni momenat. Video snimak prikazuje i testiranje ovog „prevoznog sredstva“  na cesti, pored očekivanih poteškoća, vožnja je protekla relativno dobro, upravljač je funkcionisao uredu. Međutim nepostojanje amortizera učinilo je ovu vožnju veoma neugodnom i neudobnom, što je i očekivano, tako da su vrlo male šanse da ovo vozilo uđe u serijsku proizvodnju.

Datum objave: 05/10/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook