Naslovna > Vijesti > Lamborghini predstavio koncept Egoista

Proslava 50.rođendana

Lamborghini predstavio koncept Egoista

Prema prvim informacijama koje su dostupne javnosti, ovo je ekstravagantni automobil samo za one koji žele najbolje od najboljeg…

Ima li mjesta za krizu na proslavi 50.rođendana u svijetu automobilizma? Izgleda da nema. Bar tako misle oni iz Lamborghinija, jer onog momenta kada je recesija pokucala na skoro sva vrata u svijetu, oni su odlučili da joj uzvrate udarac na njima jedinstven način, tako što su proizveli koncept pod imenom Egoista. Značenje ove riječi ne treba uopšte objašnjavati. 

 

Svijetu automobilizma, a naročito onim izuzetno izbirljivim kupcima, koji žele samo najbolje od najboljeg, Walter de Silva je ispred kompanije Lamborghini u subotu u Sant’Agata Bolognese fabrici,  predstavio potpuno Lamborghinijev koncept Egoista.

 

Riječ je o modelu koji je ova kompanija odlučila da napravi kao bi na najbolji način obilježila svoju istoriju staru pedeset godina. De Silva je istakao da je veoma vezan za ovaj italijanski brend, i da zajedno sa svojim vrijednim timom, uvijek kreira automobile koji će svijetu da pokažu da se sva vozila koja izađu iz Lamborghinijeve fabrike kreiraju sa strašću, bez obzira na teška vremena. Kako je naglasio, Lamborghini je ipak brend koji je prepoznatljiv u  svijetu i automobil od koga se uvijek očekuje najviše i najbolje.

 

Egoista je vozilo koje je napravljeno samo za jednu osobu, koja je sebi na prvom mjestu i koja uvijek želi da bude u centru svih dešavanja. Upravo zbog toga, ovaj koncept i nosi ime Egoista, da bi ličnost onog ko razmišlja po principu “Ja, ja i samo ja” dodatno obogatio.

 

Enterijer ovog automobila takođe je izuzetno upečatljiv i ekstravagantan. Vozilo pokreće 5.2 litarsi  V10 motor, koji razvija 600ks, a kokpit ovog vozila je u potpunosti izrađen od ugljeničnih vlakana i aluminijuma. Prema informacijama koje su zasada dostupne javnosti, ovaj automobil je dobar dio dizajna posudio od Venena, ali je svakako ekstravagantniji od pomenutog modela. 

Datum objave: 13/05/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook