Naslovna > Automobili > Lamborghini > Urus > Lamborghini prošle godine prodao više od 10.000 automobila

Najbolja godina ikada

Lamborghini prošle godine prodao više od 10.000 automobila

Prošle godine ostvaren je profitni postotak od 27,3%, što znači da je operativna marža iznosila 723 miliona evra. To je prvi put da je kompanija premašila prag od 700 miliona evra profita u istoriji...

Lamborghini je prošle godine postigao istorijske rezultate, prodavši prvi put u svojoj istoriji više od 10.000 automobila. Ostvaren je prihod od 2,66 milijardi evra, što predstavlja najviši prihod u jednoj godini od osnivanja kompanije, što je povećanje od 12,1% u odnosu na 2022. godinu. Finansijski direktor Paolo Poma istakao je da je rastući prihod doprinio kontinuiranom povećanju operativne marže svake godine od 2017. godine. Prošle godine je ostvarena operativna marža od 27,3 posto, što je rezultiralo operativnim profitom od 723 miliona evra. Ovo je prvi put da je kompanija postigla profit preko 700 miliona evra.

 

 

 


Lamborghini sa nestrpljenjem iščekuje ovu godinu jer počinje prodaja novog modela Revuelto. Kompanija je već objavila da su knjige narudžbi pune za prve dvije godine proizvodnje, što obećava svijetlu budućnost. Osim toga, Lamborghini planira da ove godine predstavi plug-in hibridnu verziju Urusa, kao i nasljednika Huracana. Očekuje se da će oba modela imati značajno veći obim prodaje u poređenju sa V12 hiperautomobilom.

Datum objave: 25/03/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook