Naslovna > Automobili > Lancia > Ypsilon > Lancia predstavlja dva posebna modela Ypsilon

U Ženevi

Lancia predstavlja dva posebna modela Ypsilon

Za ovogodišnji Salon u Ženevi Lancia je pripremila dvije posebne izvedbe modela Ypsilon nazvane “Elefantino” i “S MOMO Design”

S obzirom da nema neki važan novitet predstaviti na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi, Lancia će javnosti pokazati dvije izvedbe svog modela Ypsilon. Jedna izvedba nastala je u saradnji s Momo desgin kućom, koja radi opremu za motoickle i njihove vozače.

 

Kupci ovog modela moći će birati jednu od pet kombinacija dvobojnog laka. Uz bijelu, crnu, crvenu, sivu i plavu boju ti automobili dodatno su ukrašeni mat crnim lakom koji prekriva njihov krov, vrata prtljažnika, bočne retrovizore, a u nekim slučajevima i poklopac motora. U opciji su dostupni 15 ili 16-inčni alu naplaci obojeni u mat crnu boju.  Unurašnjost je pretrpila blage promjene u vidu ugradnje crne tkanine, kako bi se naglasili neki detalji, a dotjerani su i instrumenti koji su sada žute boje. Za pokretanje ove posebne serije brinu se 1.2-litreni Fire EVO II sa 69 KS, te njegova LPG izvedenica, 0.9-litreni TwinAir i 1.3-litreni MultiJet II dizelaš s 95 konjskih snaga. Lancia ce na svom štandu u Ženevi osim modela Ypsilon S MOMO Design, predstaviti i Ypsilon Elefantino. Ovo ime italijanski proizvođač je koristio pedesetih godina za svoju sportsku ekipu, a do 2003. godine korišteno je i za ime nivoa opreme. Elefantino posebno izdanje bit će dostupno u tirkiznoj, bež, sivoj i bijeloj boji, te kombinaciji tirkizne i crne i to od juna ove godine.   

Datum objave: 27/02/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook