Naslovna > Vijesti > Lansira električne modele u Kinu

Volkswagen

Lansira električne modele u Kinu

Usljed ogromnog zagađenja vazduha i prenaseljenosti, Kina se trudi da što više radi na uvođenju eletkričnih automobila, a plan je da do 2020. godine na putevima bude 5 miliona ekoloških vozila.

U narednih nekoliko godina na kinesko tržište lansirati će preko 20 plag-in hibridnih i električnih modela, saopštila je Volkswagen grupa. "U skorijoj budućnosti, Volkswagen će kineskom tržištu nuditi preko 20 modela električnih i hibridnih automobila, ukljućujući male gradske i SUV modele", rekao je Johem Hajcman, predsednik Volkswagen grupe za Kinu.

 

Ova najava je samo dio plana da se poboljša prodaja potpuno električnih automobila u Kini pošto Volkswagen na ovom polju zaostaje za rivalima BMW-om, Teslom i Nissanom. Osim što će uvesti veliki broj novih električnih i hibridnih modela, Volkswagen grupa je saopštila da će veći broj ovih automobila biti i pravljen u kineskim fabrikama. Usljed ogromnog zagađenja vazduha i prenaseljenosti, Kina se trudi da što više radi na uvođenju eletkričnih automobila, a plan je da do 2020. godine na putevima bude 5 miliona ekoloških vozila.
 

Datum objave: 30/10/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook