Naslovna > Automobili > Opel > Frontera > Legendarni model nakon dvije decenije u novom ruhu

Opel Fronteru

Legendarni model nakon dvije decenije u novom ruhu

Kupcima će biti dostupni izbori između potpuno električne verzije i efikasnih pogona s 48-voltnom hibridnom tehnologijom, a detalji o ponudi motora, opreme i cijenama biće objavljeni naknadno...

Opel je nedavno predstavio prve fotografije nove generacije Opel Frontere. Ovaj zabavan i prostran SUV, koji nosi ime legendarnog terenca, biće dostupan u potpuno električnoj verziji od samog početka, ali će kupci takođe imati mogućnost odabrati verzije s 48-voltnim hibridnim pogonom. Već na prvi pogled, nova Frontera otkriva robusniju interpretaciju Opelove filozofije hrabrog i čistog dizajna. Uspravna silueta prednjeg dijela vozila i jedinstvene proporcije nove Frontere sjedinjuju funkcionalnu i prostranu kabinu s izrazito modernim izgledom.

 

 

 


Novi Opelov logotip u obliku munje ponosno se ističe na serijski proizvedenom modelu, smješten u centru Opel Vizor-a. Crni "vizor" daje prednjem dijelu Frontere karakterističan identitet, elegantno integrišući prednja svjetla Eco LED s automatskim dugim svjetlima, kao i centralno pozicioniranu Opelovu "munju". Vizor se nalazi iznad trapezoidnog otvora za hlađenje u donjem dijelu maske, naglašavajući čvrst i robustan stav automobila. Dobro poznati Opelov "krilni dizajn" oduševljava svojom suvremenom interpretacijom, sa tri bloka svjetala koji su odvojeni umecima u boji karoserije. Bočni profil otkriva impresivan C-stup koji vizuelno dijeli prostranu kabinu. Naglašeni lukovi i blatobrani čine automobil vizualno priljubljenim uz cestu, pružajući novom modelu robustan i savremen izgled.

 


Moderan dizajn se nastavlja i u unutrašnjosti, gdje su praktična rješenja u prvom planu. Produženi horizontalni ukrasni elementi na ploči s instrumentima i vratima dodatno proširuju već prostranu kabinu. Opelov potpuno digitalni kokpit, nazvan Pure Panel, s dva 10-inčna ekrana i multimedijskim sistemom za informacije i zabavu, privlači pažnju svojom elegancijom, jednako kao i hrabar i sofisticiran novi upravljač. Opel dosljedno slijedi filozofiju maksimalne udobnosti uz minimalno ometanje vozača, nudeći jednostavno, intuitivno korisničko iskustvo kako bi se izbjegli bilo kakve digitalne distrakcije.

 


Novi model takođe pruža sve što je potrebno osobama koje preferiraju koristiti vlastiti mobilni uređaj, nudeći inovativnu stanicu za pametne telefone kao opciju uz dodatnu nadoplatu. Nakon povezivanja sa stanicom putem posebne aplikacije, pametni telefon korisnika postaje displej za upravljanje sistemom za informisanje i zabavu, što omogućava i korištenje tipki na upravljaču. Opel donosi ponovno inovativna rješenja kako bi udovoljio širokom spektru kupaca nove Frontere. Sjedišta su ne samo vješto izrađena i oblikovana, već i privlače pažnju svojim kontrastnim šavovima, a presvlake sjedišta dostupne su i od potpuno održivog recikliranog materijala.

Datum objave: 09/04/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook