Naslovna > Vijesti > Limitirana serija: 208 Ice Velvet

Peugeot

Limitirana serija: 208 Ice Velvet

Peugeot najavljuje posebnu seriju 208-ice namjenjenu isključivo Europljanima koja će se proizvesti u samo 650 primjereka

Sa jakom tradicijom pravljenja vozila za užitak, Peugeot najavljuje posebnu ediciju svog modela 208. Samo 650 vozila tražit će svoje kupce u 18 zemalja Europe (bez Bosne i Hercegovine) od čega će 208 vozila ostati u Francuskoj.

 

Zbog svoje posebne boje i načina na koji je ona nanešena na vozilo, ova serija je nazana 208 Ice Velvet. Model će biti prepoznatljiv po hromiranim detaljima u vanštini i izuzetno bogatoj opremi unutar vozila. Veliki  touch screen, satelitska navigacija, LED svjetla, automatska klima, stakleni panorama krov, sportska sjedišta unutrašnjost ovog automoila čine posebnom. Ice Velvet pokreće 1.6 e-Hdi nove generacije sa Start/Stop sistemom uparen sa šestostepenom transmisijom, a za one koji preferiraju miris benzina tu je 1.6 VTi 120 agregat uparen sa petostepenim manuelnim mjenjačem.  Cijena ovog modela u Francuskoj je 23 500 - pretpostavljamo eura, jer u zvaničnom saopštenju nije navedena valuta cijene. 

Datum objave: 09/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook