Naslovna > Automobili > Renault > Talisman > Luksuzna krstarica prestižnog izgleda

Renault Talisman dostupan na BIH tržištu

Luksuzna krstarica prestižnog izgleda

Na bosanskohercegovačkom tržištu dostupna je Renaultova luksuzna krstarica Talisman, nova limuzina s premium karakteristikama i naprednom tehnologijom ispred svog vremena. U isto vrijeme, u mreži bh. koncesionara će biti dostupan i atraktivni karavan Talisman Grandtour. Ulaz u svijet Talismanovog luksuza starta od primamljivih 38.400 KM u izvedbi Life Energy dCi 110 Stop&Start ...

U mreži Renaultovih koncesionara u Bosni i Hercegovini oficijelno je započela prodaja luksuzne limuzine Talisman. U tržišnu luku u D segmentu uplovio je automobilski Apolon atraktivnih oblina i uglađenih proporcija sa Renaultovim novim dizajnerskim smjerom, koji sa istaknutim ''dijamantom'' i  premium svjetlosnom grupom daje ovom modelu potpuno novi identitet u srednjoj klasi. Nasljednik modela Laguna i Latitude kombinuje downsizing filozofiju, prestižnije materijale i vrhunsku završnu obradu, komforniju unutrašnjost i visoku posvećenost detaljima, do sada rezervisane isključivo za automobile iz premium segmenta. U skladu sa visokim standardima, Talisman jednako kao i na ostalim tržištima, donosi neizmjeran nivo luksuza i napredne tehnologije, koji su na bh. tržištu ponuđeni u četiri osnovna nivoa opreme: Life, Business, Zen i prestižni Initiale Paris.

 

Shodno Renaultovoj posvećenosti olakšanom korištenju vozila u svakodnevnoj vožnji, Talismanov konfigurator donosi skoro pa beskonačnu listu pojedinačnih opcija, ali i niz tematskih paketa na temu sigurnosti, asistencije u vožnji, usklađenosti sa zimskim i ljetnim režimom korištenja vozila, pa sve do ''bildanja'' neviđenog luksuza u enterijeru i eksterijeru. Sigurnost kao imperativ kod svih Renault modela, a posebno kod Talismana, dovela je do visoke stope pasivne sigurnosti zahvaljujući upotrebi čelika visokog stepena elastičnosti kod novorazvijene CMF C/D platforme i novoj generaciji sistema asistencije u vožnji. Nevjerovatno, ali istinito, kvadratni milimetar ove vrste čelika može izdržati opterećenje od 120 kg. Pored limuzine, koja starta sa primamljivom cijenom od 38.400 KM u izvedbi Life Energy dCi 110 Stop&Start, u isto vrijeme u ponudi će se naći i Talisman Grandtour, atraktivni karavan dostupan od 40.800 KM.

Datum objave: 12/05/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook