Naslovna > Automobili > Citroen > DS5 > Luksuzna limuzina prepoznatljivih karakteristika

Citroen otkriva novi DS : DS 5LS

Luksuzna limuzina prepoznatljivih karakteristika

DS 5LS odlikuje se moćnim i otmjenim izgledom (duljina mu je4,70m, širina 1,84m ivisina1,50m) koji naglašava prostranost i senzualne linije svojstvene svijetu DSautomobila....

U Carrousel du Louvre, simbolu Pariza, CITROËN je 19. prosincakineskim novinarima i međunarodnim medijima otkrio svoje najnovije ostvarenje -DS 5LS.Luksuznulimuzinu proizvedenu u kineskoj tvornici u Shenzhenu. To je korak dalje u razvoju DS linije u Kini. DS 5LSuspješno spaja segmente u smislu obujma i prostranosti, zajedno s uglađenošću, dizajnom i snagom, što su prepoznatljiva obilježja DS linije.Novi model, koji će u ožujku 2014. biti plasiran na kinesko tržište, iznimno je važan za daljnji razvojDS linije na međunarodnoj razini.

 

DS 5LS odlikuje se moćnim i otmjenim izgledom (duljina mu je4,70m, širina 1,84m ivisina1,50m) koji naglašava prostranost i senzualne linije svojstvene svijetu DSautomobila.

 

DS 5LS otkriva novi izgled prednjeg dijelalinije DS, izravno nadahnut konceptnim vozilimaNuméro 9 iWildRubis. Odlikuje se reljefnom maskom motora nazvanom DS Wings koja naglašava luksuz automobila. S prednjim se svjetlima spaja dvama kromiranimprofilimakoja tvore širok luk i prednjem dijelu daju dinamičan i moderan izgled. Na rešetki maske posebnog izgleda nalazi se logotipDS. Jedinstven izgled dnevnih svjetala u obliku bumerangaupotpunjuje taj jedinstveni dizajn prednjeg dijela spajajući snagu i otmjenost.

 

Prepoznatljivi bočni kromirani potez proteže seuzduž stakala do prtljažnika i naglašava snagu i karakter siluete, istodobno ističući eleganciju i uglađenost. Usto, kromirani potez prelama stražnju četvrtinu vozila i nenametljivo ocrtava peraju morskog psa, prepoznatljivi element dizajna DS modela. Široki tragovi kotača velikih dimenzija nadopunjuju i naglašavaju dinamičan stil DS 5LS.

 

Moćan, reljefni stražnji dio ističe se ekskluzivnim LED svjetlima: kromirani okvir na staklimanaglašavatrodimenzionalnost svjetala.

 

Kako bi vanjština DS 5LS bila još ljepša, ponuđene su nove boje, među njima i jedinstvena smeđa nijansaNocciola, koja je istodobno sjajna i nenametljiva.

 

Uglađenost u unutrašnjosti jasno je izraženajedinstvenim i prestižnim vozačevim sjedalom. Naglasak je stavljen na plemenite i izvorne materijale poput metala, drva i poluanilinskekože. Putnici ove vrhunske limuzine ulaze u prostran i otmjen svijet, čemu doprinosi i kvaliteta kože koja krasi cijelu kabinusve do  instrumentne ploče. Koža, svojstvena luksuznim markama, savršen odraz francuskog znanja i iskustva,ističe se na sjedalima uzorkom „narukvice sata“, rezerviranim zaliniju DS.

 

Visoka razina tehnologije

 

DS 5LS nudi visoku razinu tehnologije u motorima THP 160 iTHP 200sa sekvencijalnim izravnim ubrizgavanjem goriva, visokotlačnom pumpom, turbopunjačem tipaTwinScroll. Povezani su s automatskim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa.

 

Zajamčena udobnost u vozilu

 

DS 5LS, nudi  uzornu udobnost u klasi zahvaljujući najvećem međuosovinskom razmaku u segmentu C (2,71 m), udobnim sjedalima (prednja sjedala s masažom, stražnja sjedala s naslonimas nagibom do 29°i nasloni za glavu u stilu avionskih), pročišćenomzraku(ionizator zraka), zvučnoj udobnosti (sustavArkamys, HIFI Denon…), opreme koja olakšava rukovanje i vožnju (otključavanje i zaključavanje automobila te pokretanje motora slobodnih ruku, nadziranje mrtvih kutova, pomoć pri parkiranju sprijeda i straga, kamera za vožnju unatrag…) i potpunoj ponudi informatičko-zabavne tehnologije(dodirni ekran u boji, DVD čitač, pozivi u nuždi…).

 

Novi DS usred osvajanja kineskog tržišta

 

DS djeluje u Kini poput samostalne marke, a njezine su jake strane jasno izražene sDS 5LS. To je drugi DS proizveden u Kiniu tvorniciu Shenzhenu.Prvi je bioDS5, pušten u prodaju 27. rujna ove godine. DS se ne namjerava tu zaustaviti jer će u Kini tijekom 2014. u prodaju krenuti još jedan model proizveden u Kini: SUV. Razvoj linijeDS temelji se, između ostalog, na mreži koja se sastoji od 50 specijaliziranih salona u najvažnijim gradovima zemlje.

 

Datum objave: 20/12/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook