Naslovna > Gensis > GV70 > Luksuzni južnokorejski brend otkrio detalje

Genesis GV70

Luksuzni južnokorejski brend otkrio detalje

Hyundaijev luksuzni brend Genesis objavio je detalje o svom novom SUV-u GV70, koji ide sa namjerom da pomuti račune evropskim proizvođačima...

Nakon limuzina G70, G80 i G90 i većeg SUV-a GV80, Genesis je sada prikazao i peti model brenda, a ovoga puta radi se o sve popularnijem SUV segmentu. Novi model će se tako nadmetati sa evropskim premijum proizvođačima i njihovim modelima poput Audija Q5, BMW-a X3 i Mercedesa GLC. Genesis, koji je samostalni brend od 2015. godine, svoje dosadašnje automobile zasnivao je na arhitekturi zadnjeg pogona sa opcionim pogonom na sva četiri točka, pa tako ni GV70 nije izuzetak.

 

 


Motorne jedinice prate nedavno restilizovani G70 i uključuju 2,5-litarski benzinski četverocilindraš sa 300 KS, zatim 3,5-litarski V6 sa 375 KS i 2,2-litarski dizelaš sa 199 KS. Dva agregata slabije snage biće ponuđeni sa oba tipa pogona, dok će najsnažnija jedinica isključivo dolaziti sa pogonom na sva četiri točka. Automobili sa ovim pogonom dobijaju i sistem ,,Multi Terrain Control“, koji donosi prilagođene režime vožnje za snježne, pjeskovite i blatnjave uslove.

 

 


Spoljni dizajn sličan je onom viđenom na većem GV80 modelu. To podrazumijeva veliku masku sa prednje strane, dvodijelne vodoravne svjetlosne grupe, te blago padajući krov kako bi se pojačao sportski utisak. Enterijer sa druge strane u velikoj mjeri se oslanja na onaj iz G70 limuzine. To znači da su u kabini smještena dva velika ekrana, središnji 14-inčni za multimediju i 12,3-inčni koji predstavlja instrument tablu. GV70 će najprije debitovati na domaćem južnokorejskom tržištu, a zatim u SAD-u i Evropi gdje se može očekivati sredinom sljedeće godine.

Datum objave: 08/12/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook